Lemezismertetők

SAVAGE MACHINE – Through The Iron Forest

Kiadó:

Weboldal: http://savage-machine.com/

Kiadás éve: 2015

Stílus: Heavy Metal

Brief Sum: They got my attention from the first moment, and their music didn’t become dull even after listening to it several times. Their Heavy/Power Metal showcases the values of the genre well, and it has got a metallic sound to it that is not dusty at all. Only diverse and exciting songs without any filling. This is how I imagine perfect Power Metal! I demand a follow-up!!! 🙂

 

A dán Savage Machine kezdete 2010-be nyúlik vissza, de akkor még Momentum név alatt működtek és kiadtak egy EP-t, majd 2014-ben módosították nevüket Savage Machine-ra és idén egy újabb EP-vel jelentkeztek. A tagságban csak a basszusgitáros személye változott. Fiatal srácokról van szó, akik eszméletlen élvezetes stílusban játszák a power metalt.

Az első akkordtól az utolsó hangig fenntartják a figyelmet. A rövid intró mintha igazából az Iron Fisthez tartozna. Szép tiszta gitárhangzás és ötletes dallamok jellemzik a lemezt. Egyénit alkotni nem egyszerű, de egy pillanatot leszámítva, nemigen jutott eszembe zenekarnév a lemez hallgatása közben. Később olyan magyar csapatok, mint Tűzmadár, Stainless Steel, de inkább csak hangulatra, ugyanaz a lelkesedés járja át a dalokat, mint annak idején náluk. Az Iron Fist középtempója után kellemes lendülettel szól a Fifth Computerworld, de azért nem viszik túlzásba a sebességet. Érdekes, hogy ebben a dalban a basszusgitár szinte kimászik a hangfalakból, szemben a lemez többi részével.

A The Easy Way Out egy gyönyörű ballada, hasonló intenzitással, mint az Iced Earth Melancholy-ja. Hatalmas erő és érzelem van a dallamokban és persze egy hatásvadász ének-kiállás, tuti siker.

A Prisoners of War visszahozza a lendületet, amiből alaposan visszavesznek a befejező dalban, ami egy lassú középtempóra épülő menetelés, a címe elmond mindent. 🙂 Iskolapélda a szerzemény, éles acél, minden szépen a helyén van, nincs túlbonyolítva. A közepén van egy fordulat, amit egy kifacsart Iron Maiden riffel vezetnek fel. Ez volt az az elején emlegetett egy pillanat, ahol egyértelmű volt, kik is a kedvencek. Ha meghallva nem ül széles vigyor az arcodra, akkor ez nem a Te lemezed, de ha igen, akkor tuti szertni fogod, de mire elérsz idáig, ezt egyértelműen tudni fogod.

Első pillanattól megragadták a figyelmemet és sokadik hallgatásra sem lett unalmas a zenéjük. Heavy/power metal-juk jól megmutatja a műfaj értékeit, fémesen szól és egyáltalán nem poros. Változatos, izgalmas dalok vonulnak fel, nincsenek töltelék elemek. Egyszerűen így képzelem a tökéletes power metalt! Folytatást követelek!!! 🙂

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Dawn (intro)
2. Iron Forest
3. Fifth Computerworld
4. The Easy Way Out
5. Prisoners of War
6. The Final March

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

SAVAGE MACHINE – Event Horizon (single)

Saint-Savin

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek