Lemezismertetők

SEE YOU NEXT TUESDAY – Intervals

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: myspace.com/seeyounexttuesday

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hardcore / Metal / Death metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

A totális káosz megtestesítése zajlik ezen a lemezen. Igaz, hogy tizenhét track van a CD-n, de azért nem nyújtják túl hosszúra a srácok. Iszonyat kemény disszonancia kezdődik a Nascence intrójában, ahol már sejthetjük, hogy semmit nem bíztak a véletlenre a skacok. Az In the end csak fokozza azt az elfojtott agressziót, ami a The life in death-ben tör ki, s vonul végig a többi számon is. Azt, hogy valójában milyen is a zene, úgy tudnám megfogalmazni, hogy egy iszonyatosan nyomasztó, katarktikus, agresszióval teli experimentális, disszonáns grindcore/hardcore cucc, de ezzel még nem mondtam el mindent. Egy gyűlöletmassza, ami, ha a világra szabadul, bizony nyomokat hagy maga után.

Az előző anyag úgymond deathcore-osabb volt, de ez most másabb erőket mozgat meg. Ugyanúgy tartalmaz ez is deathcore témákat, de ez másképpen súlyos. Nehezen emészthető, nem annyira slágeres, de ugyanúgy meg lehet rá őrülni. Ami az egész lemezre jellemző, az a sötétség, a súlyosság és a disszonáns témák tömkelege.
Az amúgy nagyon mókás megjelenésű tagokból nem nézné ki az ember, hogy ilyen zenét követnek el. Akár olyan banda hatását is megemlíthetném az új lemez kapcsán, mint a Coalesce. Tényleg iszonyat súlyos. Lehetséges, hogy sok trendi arcnak már nem fog bejönni az új cucc, bár tény, hogy sok mosholható részt tartalmaz ez a zene, de mint mondtam, másképpen.

Az olyan számok után, mint a Dedication to a new era, kő kövön nem marad. A kb. 25-30 percnyi anyag iszonyat súllyal bír, ezért nem is baj – sok hallgató nagy örömére -, hogy csak ennyit kapunk ebből a durvulatból. Engem arra sarkall, hogy újra meghallgassam az anyagot, mert hatalmas energia van ebben a 17 számban.
A legutóbbi, Parasite album 2007-ben jelent meg, szóval nem agyaltak sokat a srácok. Októberben minden rajongó, zenehallgató a kezei közé veheti a legújabb, a See you next tuesday korongot, melyet Dan Kenny-nél és John Cincotta-nál vett fel a zenekar, akik olyan bandák lemezein is dolgoztak már, mint a This Is Hell vagy a Suffocation. A maszterizálás pedig Scott Hull (Pig Destroyer, Agoraphobic Noisebleed) stúdiójában történt. A zenekar azt nyilatkozta a lemezről, hogy sötétebb, mint az előző, s hogy ezen a korongon most többet dolgoztak együtt, mint a 2007-es kiadványon. A gitáros Drew azt mondta, hogy mialatt játszotta fel a lemezt, illetve írta a számokat, rengeteg screamot hallgatott, de a zene, amit nyomnak, az nem screamo, csak különböző hatásokból jön össze a végeredmény.
Ez egy zajos, néhol grindos, elborult, mosholós, tukatukás, experimentális, gyűlölettel teli anyag lett, ami remek útmutató lehet sok bandának. Észrevehető még, hogy más hangolással dolgoztak a michigani srácok, de ezt ők is elmondták.

A sound remek, nagyon megdörren az anyag, sokkal koszosabb a hangzás, mint az előző korongon. Kezdetben olyan bandákkal nyomultak együtt, mint a Despised Icon, illetve az Acacia Strain, s ezeken a bulikon figyelt fel rájuk egy menedzser. Az utóbbi években elég sokat turnéztak pl.: a Ferret Young Guys Tour-on, a The Banner, az Elysia és a Knights Of The Abyss zenekarok társaságában. De nyomultak már a Beneath The Massacre, a Born Of Osiris, és a Tony Danza Tap Dance Extravaganza nevű bandákkal is. Jelenleg Európában nyomják a túrát, s reméljük jövőre hozzánk is ellátogatnak ezek az igazán súlyos arcok.

—————-

ENGLISH VERSION:

On this record the total chaos is being created. It could be that 17 tracks are on the disc, but these guys doesn’t need a long time to deal with the songs. The intro of the Nascence is starts with a brutal discordance, which makes us think that nothing was coincidence during the recording. This suppressed aggression is getting stonger in “In the End” and blows up in “The Life in Death” and from that time all tracks burns. To describe the music I must say that it’s a deeply depressive, chatartic, aggressive-experimental, discord grindcore / hardcore stuff and I have not mentioned everything. It is a hate mass and if someone would free it to the world, it’d rut.

The previous stuff was more like “deathcore”, but this time it uses different powers. It’s stodgy, not so pop, but drives people crazy. The darkness, massivness and the discordance is peculiar to the whole record. No one would think from the looks of these guys, that they can commit such a music. I could mention as an influence the Coalesce, since it’s really that tough. Maybe the fancy fashion fellas won’t like the new tunes, altough it contains a lot moshable parts, but as I said in an alternative way.

After songs like “Dedication to a new Era” everything falls into ruin. Since the about 25-30 minutes long record is incredibly harsh -for some of the listeners plesure- it’s quite enough. Personally it makes me listen to it all over again, because of the huge energy of this 17 tracks.
The last album called “Parasite” came out in 2007 so they didn’t take their time to creat the theme. In October every fan and listener can gather the latest See You Next Tuesday disc, which was recorded by Dan Kenny and John Cinotta -who has worked with bands like This is Hell or Suffocation-. The mastering happened in Scott Hull’s (Pig Destroyer, Agraphobic Noisebleed) studio. The band declared of the CD, that they had worked more together than last time. The guitarist Drew said he was listening to screamo when he played and made up the songs, but what they do is not screamo, just has a lot influences. The Intervals could be a great guide to a bunch of bands. It’s also noticeable that the group from Michigan used different tuning, but they told that as well.

The sounding is great, much more dirty then the previous one. In the beginings they shared stage with bands like Despised Icon and Acaica Strain what for they can thank their manager’s attention. In the last few years they toured a lot in the company of The Banner, Elysia, Knights Of The Abyss, Beneath The Massacre, Born Of Osiris or the Tony Danza Tap Dance Extravaganza. At the moment they are in Europe and we hope that next year these serious guys will visit us as well.

Tracklist:

1. Nascence
2. In the end
3. The life in death
4. Eternity
5. Alpha
6. She once said I was a romantic
7. Daydreams
8. Nightmares
9. In the beginning
10. Forever on deaf ears
11. Goodnight our last dance
12. This time the keys are broken
13. Dedication to a new Era
14. One of these days
15. Omega
16. 112207
17. January and on

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek