Lemezismertetők

SEPTIC MIND – The True Call

Kiadó: Solitude Prod.

Weboldal: @ facebook

Kiadás éve: 2011

Stílus: Esoteric / Funeral Doom

Brief Sum: Gives nothing new to funeral doom, though does not take anything from it either. Let’s just say that it’s a good piece of work, fans of funeral doom will definitely not regret their purchase.

 

Ha egy korongon három dal szerepel az maxi vagy Ep. Ha a három dal egy perc híján eléri az egy órás játékidőt, akkor lemez. Ha a három nóta közel egy óra, akkor az funeral doom.

Ahogy utánanéztem meglepve konstatáltam, hogy a 2006-ban alakult orosz duó Alexander Grigoryev gitáros és Michael Nagiev – énekes/basszusgitáros/dobos már nem léteznek, ez a lemez volt a hattyúdaluk. 2008-ban adták ki Sorrow demójukat, melyet 2010-ben követett debütáló lemezük a The Beginning és a tavalyelőtti album lett ezek szerint a The End. Lehet bizarrnak tűnik, muzsikájukat light-os funeral doomnak titulálnám, ugyanis korántsem olyan súlyos, földbedöngölő, depressziós, gyászos, mint a Skepticism vagy az Unholy anyagai. Természetesen nem is vidám. A stílus minden alkotóeleme előkerül a tételekben, Michael Nagiev mély hörgéssel tolmácsolja közlendőjét, melyet oroszul ad elő. (Legalábbis a cd-n minden információ oroszul van, az angol fordítást a banda facebook oldalán találtam meg). Hosszú, elszállós, kevés pszichdeliával átitatott gitár- és basszusfolyamok, hömpölygések kísérik a végzet dobjait erőteljes, vaskos hangzásba ágyazva.

A funeral doomhoz nem ad semmi újat, igaz el sem vesz belőle, maradjunk annyiban, hogy egy tisztességes alkotásról van szó, funeral doom hívők nem lőnek bakot a korong beszerzésével.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The True Call
2. Doomed To Sin
3. Planet Is Sick


Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

SEPTIC MIND – The Beginning

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek