SEPTICFLESH – Titan

Print Friendly, PDF & Email

2014. Júl 31, 11:05 :

Kiadó: Season of Mist

Weboldal: www.septicflesh.com

Kiadás éve: 2014

Stílus: Atmospheric / Symphonic Death Metal

Brief Sum: Not bad, but they did a few mediocre riffs. For me it is far from their best album. The symphonic parts are great, but are too loud in the mix.

 

 

Nagy reménységekkel vártam az új Septic lemezt hiszen a Communion albummal és egy remek élő fellépéssel sikerült megnyerniük maguknak. Az előző lemez eléggé összetettre sikerült nem is tudtam egyből megemészteni.

Az indító és a rákövetkező nóta, engem különösebben nem mozgatott meg. Érződik a zenekar hangulatvilága, de nem kerek a történet. A Burn címre keresztelt második track pedig elég sok és később is néhány dal klisés elemeket tartalmaz, amit még egy kezdő zenekartól se feltétlenül értékelnék. Mindenesetre az Order of Dracul-ban beindulnak a dolgok végre. Megjelenik rendesen a nagyzenekar, még egy kellemes barokkos hangulatú kiállás is belefér.

Számomra a lemezt a Prototype hozza. Ez egy igazi vérbeli dal a zenekartól, amiben a hangulat és a húzós darák találkoznak és tökéletes egyveleget alkotnak. Mesteri dallamvilág és dobtémák. Azt hiszem itt kell megemlíteni Fotis Bernardo remek és ízes dobjátékát. A kiegészítő női szoprán vokálok itt is kiválóan működnek.

A lemez egyébként nem szól rosszul, de most számomra kicsit túlságosan előtérben van a vonós szekció. Gyakran elnyomja a dobot és nagyjából mindent. Viszont a gitárok kristály tisztán szólalnak meg, főleg a címadó dalban lehet szépen hallani.

Kicsit sajnálom, hogy a dob nem követi le benne a szaggatott témát, kicsit így erejét vesztette. A Prometheus is viszi a pálmát, másik nagy favorit a lemezről illetve a Ground Zero-ban a szimfonikus részek visznek mindent. Néhol egy kis Dimmu Borgir életérzés elkapott, de pozitívan.

Az akusztikus részek is jól sikerültek, tényleg ezek a tömeg metálos megoldások veszik el a lemez értékét. Nem rossz, de tőlük többet vártam volna összességében.

Az albumborító számomra tökéletes. Hangulatos, elvont és nincs túl spilázva.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. War in Heaven
2. Burn
3. Order of Dracul
4. Prototype
5. Dogma
6. Prometheus
7. Titan
8. Confessions of a Serial Killer
9. Ground Zero
10. The First Immortal


Pontszám: 7

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 347 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.