Lemezismertetők

SERENITY – Words Untold & Dreams Unlived

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.serenity-band.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Melodic Progressive Metal

 

 

 

 

Az osztrák Serenity zenekar 2001 elején alakult, a zenéjüket pedig a dallamos progresszív metálhoz lehetne sorolni. Túl sok mindent talán nem lehetett hallani eddig a zenekarról, tehát nevezhetjük őket egy új reményteli csapatnak. Na, nézzük csak. Az első benyomás hirtelen az, hogy az énekes hangja egy nagyon kellemes és képzett hang. Bizonyára már nem most kezdte az éneklést. Kicsit talán a Vision Divine énekes hangjára emlékeztet. Annyira ez nem is baj:). A zenét erős dallamok jellemzik, teljesen fülbemászóan hatnak, ahogy meghalljuk a szépséget és gyönyörűséget kiváltó harmóniákat. Olyan nagy nevek is eszembe jutottak még, mint a Kamelot, Vanden Plas. Mennyire is jó a lemez? Nevezhetnénk egy új fiatal csírának, akiknek van még mit tanulniuk, de nagyon reményteli albumot hoztak össze.

A srácok nagyon megtanultak játszani, csak ugyebár sok ilyesmit hallottunk mostanában és már nem hatnak túl nagy újdonságként ezek a dalok. Vannak lágyabb, akusztikusabb részek is a lemezen. Két olyan számmal is szembetalálkozhatunk, ahol egy kisebb bevezető dalocska is felvezeti a következő dalt, vagy talán előjátékként is felfogható. Nagyon szép zongorajátékkal oldották meg ezt, ami kellően megadja a következő szám hangulatát. Tehát egy igen változatos lemezről beszélhetünk. Sok-sok váltás, szimfonikus háttérelemekkel és bombasztikus megoldásokkal. Néhol még furcsa modern hangot is hallhatunk, de nem kell megijedni, ez csak egy érdekes megoldás a sok millió közül. Adjatok egy esélyt a fiatal reményteli bandának.

Tracklist:

1. Canopus 3
2. Reduced to nothingness
3. Words untold
4. Circle of my 2nd life
5. Engraved within
6. Forever
7. Dreams unlived
8. Dead man walking
9. From where the dark is born
10. Thriven

Pontszám: 7.5

Kapcsolódó cikkek

Serenity – új lemez és budapesti buli „szinte ingyen” a kanyarban!

KMZ

Tales Of Evening, Serenity, Visions Of Atlantis, Dragony, Temperance, Leecher – Koncertbeszámoló

Mountain

Serenity Interjú

KMZ

KME videók: Serenity, Megaherz, Soulfly, Venomous Concept, The 69 Eyes, Divided Multitude, The New Black, Exarsis, Terror Empire

KMZ

Hot News: Serenity and Mortillery – New Clips online

KMZ

Hot News: Napalm Records news – Serenity, Vision of Atlantis, The Sorrow, Lonewolf

KMZ

SERENITY – When Canvas Starts To Burn video

KMZ

Tristania, Van Canto, Serenity, Xandria, Amberian Dawn – Koncertbeszámoló

Gwanath

SERENITY – Death & Legacy

Southpeace

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek