Lemezismertetők

SHAPE OF DESPAIR – Written In My Scars (7″ Vinyl)

Kiadó: Solarfall Records / Aftermath

Weboldal: www.shapeofdespair.com

Kiadás éve: 2010

Stílus: Funeral Doom

Brief Sum: Compared to the earlier songs and albums of this Finn band, this new material is more ‘merry’ and melodic. Is this the beginning of a new path/course?

 

A finn csapat a funeral doom színtér egyik prominens képviselője, honfitársaikkal (Unholy, Skepticism) egyetemben a műfaj krémjéhez tartoznak. Bevallom, ez az Ep nagyon meglepett, ugyanis nem sok köze van a funeral doom-hoz, a műfaj sajátosságai, jellemzői nem jönnek át a dalokon. Pl. a Skepticism-hez, de önmagukhoz viszonyítva is elmondható, hogy mind a címadó dal, mind a The Bliss Of Sudden Loss atmoszférikus, dallamokkal, billentyűkkel felvértezett, a korai Paradise Lost-ot (csak egy lassabb formában) megidéző felvételek. Súlyosak Jarno Salomaa és Tomi Ullgren gitárjai, nagyon mély Pasi Koskinen hörgése, azonban a billentyűk oldják a feszültséget, mintegy befogadhatóvá teszik a dalokat. Nem beszélve arról, hogy ezek a hat perces szerzemények az eddigi legrövidebbek a zenekar történetében.

Nem tudom, hogy a zenekar rajongói hogy viszonyulnak ehhez a két dalhoz, gondolom a banda megpróbálta tágítani zenei horizontját. Ha nem is olyan gyászos, síri és lehangoló, mint a korábbi Shape Of Despair anyagok, akkor is egy minőségi doom metal kiadványról beszélünk.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Written In My Scars
2. The Bliss of Sudden Loss

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

SHAPE OF DESPAIR – Return To The Void

Equimanthorn

Shape Of Despair – „The Distant Dream of Life” dalpremier

KMZ

Shape Of Despair – “Descending Inner Night” dalpremier

KMZ

Shape of Despair – Bejelenti új albumát

KMZ

Shape Of Despair – Season of Mist szerződés

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek