Lemezismertetők

SICITUR ADASTRA – New Beat In A Dead World

Kiadó: Nail Records

Weboldal: www.sicituradastra.hu

Kiadás éve: 2010

Stílus: Melodic Death Metal

Brief Sum: A quality piece of death metal, which offers a nice entertainment! Nine strong tracks and unforgettable themes!

 

Nos, hogy kinek mi ugrik be Dunaújvárosról, ez lehetne egy teljesen általános közvélemény kutatás során feltett kérdés, és akkor többnyire a tájékozott metálos megemlít pár bandát, a kézilabdacsapatot stb. Ámbár ez mostantól másként lesz! Ez nem garancia, de a Dunaújvárosban tanyázó Sicitur Adastra melodikus halál fémet játszó csapat első nagylemeze nagy meglepetés volt számomra. Րszintén szólva amikor megtudtam, hogy Melodic Death Metal vonalon mozognak azon belül is északi vonal, előtört belőlem a hideg cinizmus. Ám miután párszor lement a lemez, teljesen megváltozott a véleményem. Nos, a promóciós papíron (és a honlapjukon) olvasható a zenekar eddigi pályafutása, lemezek, fellépések (Metalfest Open Air hoppá!), de leragadtam a főbb hatások rovatnál. Itt a következőek voltak felsorolva: death, black, thrash, extrem és progressive metál. Érdekes egyveleg, de ezen felsorolt hatások mindegyike megtalálható a Sicitur Adastra zenéjében. Bizony, ez nem vicc!

A csapat igényesen kidolgozott témákat sorakoztat fel, jól megkomponált dalokat prezentálnak számunkra, amely talán maradandónak fog számítani a hazai metál életben. Jó esélye van rá! Fejtegethetném azt is, hogy hol és mikor érződik a különböző hatások, de nem hinném, hogy most erre szükségem volna. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezek a srácok érzésből zenélnek, és nem pedig azért, hogy csak ihaj csuhaj legyen valami pattogós dallamos metál amiből majd meggazdagszunk és híresek leszünk. Nem találtam unalmasnak a korongot. Az első perctől kezdve az utolsóig érdekes, „izgalmas”. Külön dicséret jár Virág Tamás úrnak, aki rohadt jól játszik a hangjával, Kovács Gergely úrnak a piszok nagy szólók végett, és Kővári Dánielnek, aki érdekes szinti témákat és hangsémákat csempészett bele a muzsikába (a „Find A World For Me-ben nagyon nagy témákat nyomatnak a srácok”). A ritmusszekció is teljesen rendben van, bár itt megjegyezném, hogy azért Feltóti Péter úr bőgőjére nem ártott volna még némi kakaó, no de sebaj, lesz ez még jobb is!
Kilenc dal (Intro/Outro kombót leszámítva hét) ami nem csak jó és zúzós, hanem ahogy fentebb is említettem „érdekes”. Minden kíváncsi metálosnak csak ajánlani tudom, pláne azoknak, akik leginkább ezen stílus berkein belül mozognak.

Egy igazán változatos, és kellemes csemegézni való a Melodic Death Metal berkein belül.
Igényesen megkomponált halál fém, amely megkeresi a saját hallgatóságát, és kiválló szórakozást nyújt! Kilenc erős track, és feledhetetlen mesteri témák!

Tracklist:

1. Intro
2. New Beat In A Dead World
3. Virus
4. I Never Change
5. Fading
6. Retrospection
7. Unfaithful World
8. Find A World For Me
9. Outro

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

SICITUR ADASTRA – Still Unbroken EP

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek