Lemezismertetők

SICULICIDIUM – Keringők (Valses) EP

Kiadó: Sun & Moon Records

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2012

Stílus: Black Metal

Brief Sum: They carved a really unique black metal to the vinyl, but this EP dropped behind the earlier releases of Siculicidium.

 

Nagyon nehéz dolgom volt ezzel az EP-vel. Nagyon különleges zenekarnak tartom ugyanis az erdélyi Siculicidium zenekart, akik hordoznak valamit abból az esszenciából, ami a black metalt életben tudná tartani. Irodalmi igényességű, filozofikus szövegek és depresszív, monoton, borult zenei világ jellemzi őket. Az Utolsó Vágta az Univerzumban és az A Rothadó Virágok Színüket Vesztik nagyon jó visszajelzéseket kapott a magyar black metal közösségtől, és rá is szolgáltak. Én nagyon szeretem ezeket az anyagokat, bár szeretetet emlegetni ilyen zenével kapcsolatban furcsa, inkább azt mondanám, hatottak rám. A Keringők viszont nem érte el ezt a hatást. Az első szám, a Valse Triste alapanyaga nemes volt, hiszen egy igen szürreális és metaforákkal teli Weöres Sándor verset, az Őszi Melódiát használták fel, viszont a zene ez alkalommal kicsit túl monotonra sikeredett. A nyomott és rideg hangulat megmaradt, de a  végére hagyott disszonáns gitárszóló ellenére valahogy erejét veszti a nóta a negyedik perc végére.

A Valse Ende zeneileg kicsit gyorsabb, energikusabb, a régi Darkthrone-ra emlékeztet, viszont itt a szövegekkel volt komolyabb problémám. Az az érzésem,  a direkt naturális és groteszk kifejezések és képek tengerében valahogy a költőiség kevésbé dominál.  Valahogy a megfogalmazás  és a rímek eröltetettsége gyengítette el ezt a szerzeményt.

A kétszámos LP-re különleges és ritka black metal zenét véstek, de a Siculicidiumtól eddig megjelent anyagok közül ez sikerült leggyengébben.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Valse Triste
2. Valse Ende

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

SICULICIDIUM – Az alámerülés lárvái

Herczeg Frigyes

SICULICIDIUM – Utolsó Vágta Az Univerzumban

Stillborn

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek