Lemezismertetők

SIEGE OF POWER – This Is Tomorrow

A Siege Of Power egy – underground körökben jól ismert veterán zenészekből álló — amerikai/holland death/thrash horda, lássuk is a lenyűgöző névsort: Chris Reifert – ének (Autopsy, Violation Wound, Abscess, Painted Doll), Paul Baayens – gitár (Asphyx, ex-Hail of Bullets, ex-Thanatos), Theo van Eekelen – basszusgitár (ex-Hail of Bullets, ex-Houwitser, ex-Grand Supreme Blood Court) és végül, de nem utolsósorban Bob Bagchus – dobok (Infidel Reich, Beast Of Revelation, ex-Asphyx, ex-Soulburn, ex-Grand Supreme Blood Court).

A Siege Of Power története 2017-ben kezdődött, de a Metal Blade Records által küldött biográfiából kiderült, hogy a 2013-ban alakult First Class Elite nevezetű project (mely később el is hantoltatott) már tartalmazta a csapat magját.

2018 augusztusában megjelentettek egy 3 számos single-t „The Cold Room” címmel, majd még ugyanazon évben kijött a debütáló korong, a „Warning Blast”.

Erős anyagot tettek le az asztalra a „Warning Blast”-tal a profi underground muzsikusok, de Bob Bagchus elmondása szerint az idén február 17-én napvilágot látott második sorszámú LP, a „This Is Tomorrow” sokkal gyilkosabbra sikeredett, amivel teljes mértékben egyet tudok érteni.

Paul Baayens gitáros volt többnyire a felelős az új albumon található alaptémákért, azokra építkeztek a többiek, melynek végeredménye egy 11 számos kegyetlen, ám mégis változatos, dallamokat sem nélkülöző old school matéria lett majdnem 41 percben.

A nyaktekerő „Force Fed Fear” című szerzeménnyel indítanak, rendesen le is tarolnak maguk körül mindent, a középtempós kiállások pedig még brutálisabbá teszik a nyitó tételt (a nótához egyébként video is készült, akárcsak két másik számhoz – „The Devil’s Grasp” és a „Zero Containment”, melyek elérhetőek a Metal Blade Records YouTube csatornáján). A „Sinister Christians” szintén egy gyorsabb tétel, ahol azonban előbukkannak az Asphyx stílusát oly régóta meghatározó melankolikus, síron túli harmóniák is.

Az egész lemezre jellemző egyébként a gyorsabb-lassabb dalok-témák mesteri fokon űzött váltakozása, a lassabb tempójú, death/doomos vonalhoz sorolnám a „Scavengers”-t, a „Deeper Wounds”-ot és az apokaliptikus This Is Tomorrow”-t, utóbbi zárja a lemezt egyébiránt.

Az Autopsy és az Asphyx névjegye természetszerűen köszön vissza a nótákban, ám ehhez pluszban hozzájárul még olyan legendás csapatok hatása is, mint a Venom, a Slayer, a Bathory, valamint a Black Sabbath.

A Siege Of Power pokolian jó anyagot alkotott, egy pillanatig sem hezitáltam a pontszámon: hatalmas kriptaszagú 10-esre értékelem a „This Is Tomorrow”-t.

Kedvenc dalok: Sinister Christians, Ghosts of Humanity, Oblivion.

Kiadó: Metal Blade Records
Kiadás éve: 2023
Stílus: Death Metal
Webfacebook.com/people/Siege-Of-Power/100046272619949

Tracklist:

 1. Force Fed Fear
 2. Sinister Christians
 3. Scavengers
 4. Zero Containment
 5. Ghosts of Humanity
 6. As the World Crumbles
 7. Oblivion
 8. Deeper Wounds
 9. The Devil’s Grasp
 10. No Salvation
 11. This Is Tomorrow

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek