Lemezismertetők

SIEGHETNAR – Die Asche Eines Geistes MCD

Kiadó: Ashen Productions

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2012

Stílus: Black Metal / Ambient

Brief Sum: Great ambient/atmospheric black metal without vocals. It is the remastered version of the demo from 2008.

 

Ambient black metál zenéket szívesen hallgatok ám ennek ellenére kevés igazán jót találtam eddig. A Sieghetnar névre hallgató egyszemélyes project új anyaga, mely a 2008-ban már megjelent röpke 22 perces dal újrakevert verzióját tartalmazza azonban megfogott. Ha jobban odafigyelünk a zenére, érezhető a folytonosság ellenére is, hogy különböző részekből épül fel az egész.

Az első hat percben a színtiszta ambient érzés dominál, sok orgonával gitár nélkül. Vokál egyáltalán nincs az egész dalban. Aztán a hatodik perc után bekúszik egy laza inkább kiegészítőként működő gitár, egyszerű nem túlbonyolított dobbal. A hangzás egyáltalán nem rossz, de azért közel sem tökéletes. A lábdob nekem túl tompa és nem elég karakteres, illetve a gitár túl nyers, sok a magas benne és emiatt nem fér annyira össze a többi hangszerrel. Kicsit jobban össze lehetett volna dolgozni a különböző elemeket. Azonban a ride használata a dobnál ritka, de annál jobban eltalált – szerintem érdemes odafigyelni rá.

Az elektromos gitár mellett akusztikus témákat is kapunk. Ezeken a részeken már inkább atmoszférikus black metálba hajlik a muzsika, végig megőrizve a depresszív hangulatát. Néhol egy kis elnyújtott mély hörgést el tudnék viselni, de ez csak többszöri hallgatás után jutott eszembe, hogy akár el is férne a zenében.

A 15. perc környékén aztán szép lassan elkezd, eltűni a gitár, a dob teljesen megszűnik és egy szép levezetést kapunk mely végén hárfa és vonós összjátékot hallhatunk. Ez a része fogott meg legjobban a lemeznek. Szerintem már csak emiatt is érdemes meghallgatni az albumot.

Maga a cd és a borító nagyon szép igényes munka. Ritkán kap már promo korongként is ennyire igényes munkát kézhez az ember. Nem újítja meg a stílust, de mindenképp hallgatásra érdemes darab.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Die Asche Eines Geistes

Pontszám: 7.5

Kapcsolódó cikkek

SIEGHETNAR – Erhabenheit

Stillborn

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek