Lemezismertetők

SIVYJ YAR – From the Dead Villages Darkness

Kiadó: Avantgarde Music

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2014

Stílus: Pagan Epic Black Metal

Brief Sum: Unconventional atmospheric black metal. Beautiful, harrowing melodies and a cycle of pain.

 

 

Adva van ez a Vladimir gyerek. És slussz passz. Már ami a bandatagokat illeti. Régen volt már közöm egyszemélyes projekthez. Eddigi tapasztalataim alapján az ilyen atmoszferikus (pagan) black metal felállások vagy nagyon jól teljesítenek, vagy nagyon elhasalnak. Köztes eredmény ritkán születik.

Jelen esetben inkább az előző helyzet áll fenn. És ez mindenkinek szerencsésebb. A lemezkritika írójának, mert így népszerűsítheti a kiadványt, a többi hallgatónak, mert tovább népszerűsítik a kiadványt, illetve anyagilag is támogatják a szerzőt, és persze a szerzőnek, mert így nem csak magát szórakoztatja.

Minden tiszteletem Vladimiré, még úgy is, hogy szinte kivétel nélkül a folk, pagan zenekarok az őseik által megteremtett dicsőség és érték ápolását tűzik ki fő céljukként, de orosz barátunk nem vérgőzös csatákat, epikus hősöket énekel meg, hanem a parasztság, a falvak egykori mindennapjait. Azért, az nem túl gyakori, hogy valaki a „pórnép” életével szándékozik feldobni a lemezét.

Arról meg nem beszélve, hogy immár sokadjára teszi. Nem lehet képmutatással, művészi kicsapongással vádolni a fiatalembert. 2006 óta ez már a negyedik lemez a két EP-t és a demót követően. Ilyen termékenység mellett sem hiszem, hogy Sivyj Yar-ra a Nuclear Blast le akarna csapni…

A From the dead villages darkness torokszorító, merengős, múltidéző alkotás, rengeteg dallammal, visszatérő motívummal. A zene, számomra rendben van, egyedül csak azt fájlalom, hogy Vladimir mindegyik dalban egy az egyben ugyanazt a vokált, ugyanazt az előadásmódot használja. Egy kis változatosságot azért még elbírt volna a lemez…

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Blackened fields weep afar
2. Now only abyss hears us
3. From the dead villages darkness
4. Distant haze was arising
5. With the birds farewell song
6. From the dead villages darkness

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek