Lemezismertetők

SKELETAL SPECTRE – Occult Spawned Premonitions

Kiadó: Selfmadegod Records

Weboldal: myspace.com/skeletalspectre

Kiadás éve: 2011

Stílus: Death / Doom

Brief Sum: The sweden band complies with the genre’s rules absolutely. I strongly suggest the album to the fan of the genre.

 

Véleményem szerint a klasszikus death/doom vonal manapság mintha eltűnt volna, koránt sincs annyira reflektorfényben, mint a ’90-es évek legelején. Hogy őszinte legyek, a finn Hooded Menace és az amerikai Druid Lord kiadványain kívül az utóbbi időkben nem hallottam olyan death/doom alkotást, amely igazán megfogott volna.

Erről a svéd bandáról semmi információm sincs, azon kívül, hogy a tagságot Haunting The Beyond dobos, Behold The Pentagram énekes/gitáros/basszusgitáros és – tavaly óta – Vanessa Nocera énekesnő alkotja valamint, hogy bemutatkozó korongjuk a tavalyelőtti Tomb Coven volt. A lemez megjelentetése után egy mini album kiadását tervezték, mivel azonban Sacrifice The Virgin elhagyta a bandát egy non metal project miatt, terveik dugába dőltek.

Az Occult Spawned Premonitions 45 perce hamísítatlan, tradicionális death/doom metalt kínál. A nyitó, Vanessa énekét felvonultató, epikus megközelítésű Scalped illetve az Untimely Tomb (kizárólag eme két tételben hallható a hölgy csodálatos hangja) a Solitude Aeturnusra hajaz, a Master Of The Muck Bolt Thrower hatásokat vonultat fel, a Screams From The Asylum a klasszikus, old school svéd death metal világába kalauzol minket (a korai Unleashdet véltem felfedezni benne), a valamivel több, mint kilenc perces Domain Of The Fleshless Ones egy hagyományos, klasszikus, súlyos doom tétel, a címadó dal a ’70-es évek (és a Cathedral) világát eleveníti fel stb. A lassú doom témák középtempós részekkel keverednek, maximum a közepesen gyors tartományig merészkednek. Értelemszerűen beton kemények a riffek, őröl a basszusgitár, pontos a dob, súlyos a hangzás, tehát minden a helyén van, a szemet gyönyörködtető borító pedig hab a tortán. Az én promó verziómon szerepel egy bónusz tétel, a Malevolent Patricide, melyben szintén a Bolt Thrower valamint a korai Unleashed hatása érhető tetten. (Ez a dal kizárólag a lemez európai kiadásán szerepel, az amerikain nem).

Érettebb, kiforrottabb lett a lemez elődjénél, Vanessa énekes izgalmasabbá, érdekesebbé teszi a számokat. Ha te is úgy vagy mint én, azaz, hogy hiányoltad a minőségi death/doom anyagokat az utóbbi időkben, az Occult Spawned Premonitions-szal nem nyúlsz mellé.

Tracklist:

1. Scalped
2. Master Of The Muck
3. Sekhmet Prowls The Azure Night
4. Raw Head & Bloody Bones
5. Untimely Tomb
6. Screams From The Asylum
7. Occult Spawned Premonitions
8. Domain Of The Fleshless Ones
9. Malevolent Patricide (Bonus)

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Skeletal Spectre – Join Pulverised Records; Preview Track Available

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek