Lemezismertetők

SKID ROW – Revolutions Per Minute

Kiadó: SPV

Weboldal: www.skidrow.com

Kiadás éve: 2006

Stílus: Rock

 

 

 

 

Igaz, már régebben megjelent ez a Skid Row lemez, azért még talán érdekes lehet egy újabb kritika és felkelti az érdeklődést az olvasóknak.

Egy kisebb szünet után, megjelent a banda “Revolutions Per Minute” ötödik stúdiólemeze. A 11 dal nagyrészt a modern alternatív rock stílusában mozog, de eléggé lendületesek a számok, ami a poszt-punkot jellemzi. Ezek a koszos riffek és dallamos énekhang -amit helyenként sikítozós ének vált fel- nagyon élvezetessé teszik a dalokat, amiben az agresszió és némi düh is fellelhető. A banda képessége egyértelműen megmutatkozik a jól megírt dalokban.

Ami a “90-es években jellemezte a bandát, attól most “egyszerűbb” zenét játszanak. Talán kicsit lazábban és humorosabban veszik az egészet. Mivel hogy minden ember változik, ez náluk sincs másképp. A punk és az alternatív rock elemeket nagyon jól vegyítik a zenéjükben, pláne úgy, hogy remek melódiákat alakítanak ki, amitől izgalmassá és élvezhetővé varázsolják a művet. A szájharmonika is további lazább hangulatot teremt, még country elemeket is hallhatunk a “You lie” dalban. Elég változatosnak és sokszínűnek mondható a lemez, mivel eléggé gyakoriak a váltások. Tehát egészen jó albumot hoztak össze. Kicsit másmilyen, mint régen, de nem vallanak szégyent.

Tracklist:

1. Disease
2. Another Dick in the System
3. Pulling My Heart Out from Under Me
4. When God Can’t Wait
5. Shut Up Baby, I Love You
6. Strength
7. White Trash
8. You Lie
9. Nothing
10. Love Is Dead
11. Let It Ride
12. You Lie (Bonus track)

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek