Lemezismertetők

SLEGEST – Løyndom

Kiadó: Dark Essence Records

Weboldal: www.slegest.no

Kiadás éve: 2013

Stílus: Black / Doom

Brief Sum: Pure doomish black metal. Nothing surprising about it. You will get what you would expect from this type of music. Slow, hard riffs with a crow at the mic. If you need something that fits the winter mornings, maybe you will find what you want here.

Ami rögtön feltűnt a lemez kezembe vételénél az a remek borító. Elég egyszerű, de jópofa. A lemez végig a belassult régi módon néhol rock and roll-os black metált hozza. Olyan érzésem volt közben mintha az I korongját hallgatnám csak fele tempón. A vokál is gyakran Abbath-éra emlékeztetett.

A zene jól szólal meg, elég nyers, ami kell is. A muzsikát egyébként a Veird gitárosa jegyzi. Amit elsőre hiányolok az egy kicsivel több atmoszféra. Nem mondanám, hogy unalmas, amit hallunk, de különösebben nem is izgalmas. A gitárszólók jól eltaláltak. A negyedik dal ki is lóg kicsit a sorból, mert némileg tempósabb – no persze azért ne várjunk blastbeat-et. Amit kiemelnék az a The point of no return névre hallgató dal. Kevésbé érezhető a doom-os hatás, az indító dallam pedig jól vezeti végig a témát.

Számomra kicsit történés mentes ez a zene, ha benne lenne az a kis plusz atmoszféra, amit már fentebb hiányoltam és adna egy kis plusz sötét hangulatot a zenéhez talán jobban átjönne. A riffek sem emelkednek ki számomra túlságosan, a dobtémák pedig egyenesen unalmasak.

Valami készül, valami jó is kialakulhat belőle, de egyelőre egy közepesnél nálam ez nem több. Ha valaki szereti a doom-os blacket jobban mint én annak talán jobb helyen végez a korong.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Ho som haustar aleine
2. Rooted in Knowledge
3. I slike stunder
4. Løgna sin fiende
5. The Path of No Return
6. Faceless Queen
7. Dirt Life Death
8. Past Burden Strength


Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

SLEGEST – Avstand

Loomin Cage

Taake, Bölzer, One Tail, One Head, Slegest – Koncertbeszámoló

Krol

Slegest – „Wolf” premier

KMZ

Hot News: Slegest Debuts Music Video

KMZ

Hot News: Dark Essence Records Debuts Track From Upcoming Slegest Album

KMZ

Hot News: Slegest Announces Live Lineup. New Music Video In The Works

KMZ

Hot News: Dark Essence Records Reveals Tracklisting and Artwork for Slegest Debut Album

KMZ

Hot News: Dark Essence Records Signs Slegest

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek