Lemezismertetők

SODOM – The Final Sign of Evil

Kiadó: SPV Records

Weboldal: www.sodomized.info

Kiadás éve: 2007

Stílus: Thrash metal

 

 

 

 

Erről az új Sodom anyagról annyit kell tudni elöljáróban, hogy ez egyáltalán nem egy szokványos soralbum, amely elvész a szinte évről-évre kiadott, már-már monoton és unalmas kiadványok ködébe burkolózva. Ez az anyag kérem szépen egy kis Thrash Metal történelmi áttekintés, amely kivétel nélkül minden thrash rajongónak kötelező, bár szeptemberben jelent meg az anyag, így nyílván (remélem!) nem mondtam ezzel senkinek újdonságot és párszor már minden fan végigdörögtette a lemezlejátszójában.

A nyolcvanas évek elején tört ki a nagy thrash metal őrület, amelynek egyik kiemelkedő régiója Németország volt, és ez a hullám többek között olyan bandákat dobott a felszínre, mint: Destruction, Kreator, Darkness, Assassin, Living Death, Holy Moses, Deathrow – hogy csak az ismertebbeket említsem – és természetesen a Sodom. Két demó (Witching Metal 82′, Victims of Death 84′) után adták ki 1984-ben a híres és nagy népszerűségnek örvendő In The Sign of Evil nevezetű EP-jüket. Erre az elismerésre méltón rászolgáltak, mivel valóban egy hatalmas thrash anyag született. Intenzív volt, tele energiával, az előretörés és lázadás eszméjében és mondhatni, nukleáris támadás minden élőnek, semmit nem kímélve. Az akkori felállás még így nézett ki: Tom Angelripper – ének, bass, Grave Violator – gitár, és Chris Witchhunter – dob.

Szóban forgó lemezüket bizony ez az eredeti tagság kreálta, a mai kor hangzásvilágának szellemében és nem remasterizált anyagról van itt szó, hanem egy ma készült és napjainkban felvett anyagról. Ez elég kecsegtető, nem de bár? Tehát rápakolták a teljes In The Sign of Evil EP-t és hozzácsaptak néhány még kiadatlan, de akkor demó szinten felvett nótát. Azt hiszem kár lenne még hosszasan ecsetelgetni ezeknek a nótáknak a jelentőségét, mivel erre csak egy kifejezés létezik és több nem is mondható el: THRASH METAL. A kiadatlan nóták is abszolút megfelelnek az In The Sign-os szinthez, semmi szerelmetes dallamok, csak is kőkemény, nukleáris Thrash sújtás. A borítóhoz meg nem kell azt hiszem kommentárt fűzni…. Ez egy egy új anyag a 80-as évek szellemében. Klasszikus, unikum, kell! A pontszámozásom gondolom mindenkit váratlanul érint… Sodom till Death!!!

Tracklist:

1. The Sin Of Sodom
2. Blasphemer
3. Ashes To Ashes
4. Witching Metal
5. Sons Of Hell
6. Burst Command `til War
7. Where Angels Die
8. Sepulchral Voice
9. Hatred Of The Gods
10. Bloody Corpse
11. Outbreak Of Evil
12. Defloration

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

MTV Headbanger’s Ball Tour – Budapest – Koncertbeszámoló

Azagtoth

SODOM – Better Off Dead

Dr. Feelgood

Sodom, Die Hard, Keeper of Dreams – Koncertbeszámoló

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek