Lemezismertetők

SOMETHING AGAINST YOU – 11 Song… About Kids Without Fate

Kiadó: Honest For Truth Records

Weboldal: www.say.punkportal.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Punk / Hardcore

 

 

 

 

Kevés hazai zenekar van, aki ezt a stílust űzi, s méghozzá ilyen jól, mint a Something Against You. Egy demo és egy split fűződik eddig a nevükhöz, s íme, tavaly kijött sok idő után az első lemezük. 11 dal található a lemezen. Korábban egy dal már megtalálható volt pl: a Tízedes által összerakott Maximum Hardcore válogatáson. Ez a lemez a megtestesítője a Black Flag illetve a 80-as évek punk zenéi mai változatának. Kőkemény agresszió, old-school témák tömkelege, s még a hangzás is koszos, zajos punk. A szolnoki Denevér stúdió remek munkát végzett, hiszen remekül visszaadja a hangzás is a zene hangulatát.

Az Intro már alapból iszonyat arcbamászó, ötletesen agresszív, s remekül felvezeti a lemezt. Nem hosszú az anyag, ami érthető is, hiszen punk anyagról van szó. Zenekarok, akiket rá lehet sütni a Something zenéjére hatásként, talán a Black Flag, a Cro-Mags, a Bad Brains, a Panic vagy a Ramones például. Az anyag a Honest For Truth Records által van promozva, aki Kis G egy személyben a Motivaton zenekarból. Kompromisszummentes zene illetve szövegek, amik jellemzők a srácok számaikra. A tökéletes lázadás a rendszer ellen, invidualista közösségként gondolkodva a zene által, ami arról szól, hogy a punk jelentse azt, hogy kimegyünk az utcára, mint régebben, s ott vesszük fel a kesztyűt a nyomor ellen. Élőben is viszi a prímet a banda, koncertjeik után nincs mellébeszélés, csak elismerő bólogatás.

Nem rég egy új tag is csatlakozott a zenekarhoz gitárosi poszton, aki nem más, mint Borics, akit régebben a Red Line Offside-ban láthattatok, hallhattatok. A mostani lemezt megelőző anyaga a SAY-nak egy split volt, amit a Red Line Offside-dal közösen adtak ki. Az olyan számok hallatán, mint a Bystander vagy a Silence is golden vagy az O,R They után garantált lesz a megőrülés. Ezt a 3 számot csak érzékeltetésként írtam ide, egyébként az egész lemez úgy jó, ahogy van. Az outro zajolás remekül el van találva, ami felteszi az I-re a pontot.

Minden true hc, punk , old school, sőt még rock and roll, metál arcnak is merem ajánlani az albumot, mert szélsőségességében, koszosságában bárhol megállja a helyét. Akár még a crust jelzőt is helyenként rájuk lehet húzni, de valszeg ezen megsértődnének (nem hinném :). Azt hiszem, egy nagyon jó lemezt tett le a banda az asztalra, ami egy fontos mérföldkő lehet a honi, akár nemzetközi punk zenében is, mivel egy minőségi lemezről van szó. Csekkoljátok le sűrgősen !!!

Tracklist:

1. Intro
2. Piece of mind
3. Indolent and alive
4. Bystander
5. Breathless
6. Cabin fever
7. Auf wiedersehen
8. F.T.W.
9. Blankets off
10. Silence is golden
11. O, R they?

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek