Lemezismertetők

STEEL RAISER – Regeneration

Kiadó: Pure Steel Records

Weboldal: facebook.com/SteelRaiserOfficial

Kiadás éve: 2013

Stílus: Power Metal

Brief Sum: Sharp power metal of sharp standards, performed by the Cantanian “steel raisers”, bearing marks mostly from the 80’s. A quality time spent for those who love the genre.

 

Az együttes 2006-ban alakult az olaszországi Cantania-ban, amikor két barát, név szerint Gianluca Rossi (gitár) és Alfonso Giordano (ének) egy hosszú szünet után úgy döntött, belefognak valami újba. A formáció első nagylemeze két évvel később jelent meg (Race Of Steel), és most itt a folytatás: kilenc kőkemény, elsősorban a Judas Priest-féle hatásokat felidéző szerzemény, amelyek garantáltan nosztalgiáznak a jelenben. Az Antonio Portale által diktált dobtempó többnyire mozgalmas, Giordano énekei és kiáltásai megütik a csillagos ötös szintjét, míg Rossi gitárszólói és Pizzimento bőgőse remekül egészítik ki az egységet, Seminara gitárossal az élen. Bár mindegyik szám remekül helytáll a maga kreációjában, véleményem szerint mégis a Wings Of The Abbys az, amely „power himnuszi” fokra emelhető. Zongorás-gitárszólós témái, szívből érkező éneke, és epikus refrénje örök klasszisként őrizhetik meg az utókor számára. Nagyszerű alkotás!

Eme újabb tehetség után pedig kezdhetek félni, hogy majd felbukkan a radaromban egy olyan banda, amely alapjaiban gyalázza meg a power műfaját. Ám amíg ez nem következik be, addig dicsérni fogom a színvonalasakat. Így a Steel Raiser aktuális munkáját is!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Cyberlazer
2. Finalizer
3. Regeneration
4. Magic Circle
5. Wings Of The Abyss
6. Metal Maniac
7. Love Is Unfair
8. The Excutioner
9. Chains Of Hate


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Steel Raiser “Regeneration” Pre Orders Are Now Possible!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek