Lemezismertetők

SUNSTORM – Emotional Fire

Kiadó: Frontiers Records

Weboldal: www.joelynnturner.com

Kiadás éve: 2012

Stílus: Melodic Hard Rock

Brief Sum: The third release from the cooperation of legendary rock singer Joe Lynn Turner and some members of Pink Cream 69 (plus a bunch of external songwriters) on the No. 1 AOR / hard rock label, partly focusing on Turner’s vocal sessions he did in the 1980’s as background vocalist for other artists. Emotional Fire offers all an AOR / hard rock fan can expect from these artists – and a whole lot more. Absolutely brilliant.

Joe Lynn Turner (Rainbow, Malmsteen, Deep Purple, Hughes Turner Project, Brazen Abott stb.), túl a hatvanon is, egyszerűen elnyűhetetlen! Ha egy ilyen karizmatikus énekes működik együtt a szintén nem akármilyen minőséget képviselő Pink Cream 69 egyes tagjaival, arra a dallamos rockzene hívei garantáltan felkapják a fejüket, az eredmény pedig nyilván nem is lehet más, mint figyelemre méltó.

Az idén immár harmadik korongjával jelentkező Sunstorm koncepciója voltaképp nem más, mint a Turnerhez így vagy úgy kötődő régi nóták leporolása, néhány (külső dalszerzők bevonásával megalkotott) friss szerzeménnyel kiegészítve. Az előző két albumon olyan darabok kaptak helyet, amelyeket magának vagy különböző pályatársainak írt az énekes még a 80-as években, az Emotional Fire anyagának egy része eredetileg más előadók lemezein látott napvilágot, JLT háttérvokáljaival. A Ginát anno az AOR-király Michael Bolton vitte sikerre, míg a címadó szám Cher többszörös platinaalbumáról, a Heart Of Stone-ról származik. A You Wouldn’t Know Love-ot meg mindketten lemezre vették!.. Mind igazi rock gyöngyszem, megérdemli, hogy a később érkezett rajongók is megismerjék, akár ebben a felújított változatban. Különösen utóbbi kettő vág oda.

Nem marad el ezek mögött a velük egy kategóriában induló Torn In Half, a lassú, de felkavaróan erőteljes Lay Down Your Arms, vagy a monumentális The Higher You Rise sem. Lényegében ezek az album húzódalai, bár a többivel sem történt melléfogás, legfeljebb tipikusabb tételekről beszélhetünk.

Mint ahogy azok az AOR / hard rock rajongók sem tévedhetnek, akik az Emotional Fire-be invesztálnak. Ha netán valaki a számos régi téma (ismétlem, nyíltan vállalt) „újrahasznosítását” a friss ötletek és az innováció hiányaként fogja fel, és emiatt fanyalog, hát tegye. Mi, többiek, annál jobban szórakozunk a lemez hallgatása közben. A Sunstormnak ugyanis ez a rendeltetése, amelyet harmadszorra is kifogástalanul tölt be. Az i-re a PC69 bőgős Dennis Ward (a lemezen a bőgő mellett a gitárt is kezeli helyenként, na meg a vokálozásból is kiveszi a részét) produkciója teszi fel a pontot. A melodikus irányzat kedvelőinek fokozottan ajánlott anyag!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Never Give Up
2. Emotional Fire
3. Lay Down Your Arms
4. You Wouldn’t Know Love
5. Wish You Were Here
6. Torn In Half
7. Gina
8. The Higher You Rise
9. Emily
10. Follow Your Heart
11. All I Am


Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek