Lemezismertetők

SUPERBUTT – You And Your Revolution

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.superbutt.net

Kiadás éve: 2008

Stílus: Rock / Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

A Superbutt neve mostanság rengeteget szerepelt a médiában, így elég jó előreklámot kapott a You And Your Revolution. A külföldi nagykiadók körülbelül hasonlóan oldják meg “szenzációs” új kiadványaik megjelenését, melyekről idővel eldől mennyire is erősek. Szóval ebben nem találok hibát. A másik fontos tényező, hogy rengeteget koncerteznek, igaz ehhez sokat hozzátesz BPRNR támogatása is.

Kezdésként rögtön egy erős dalt hallunk, amin vendégszerepel Zak Tell a Clawfingerből. Szerintem nagyon jól sikerült és jól passzol a zenéhez a hangja. Keményen odacsapnak, és pörgősen száguldanak. Zak Tell hangját nem kell bemutatni, Vörös András orgánuma rekedtebb, kissé dallamos üvöltő hang. Mellesleg megjegyezném, hogy kristálytisztán szól minden hangszer.

A folytatásban hasonló színvonalú szerzeményeket hallhatunk. Viszont ezek az energiadús dalok, hosszú távon unalmassá válhatnak. Én úgy vettem észre, minden dal szerkezetileg hasonlóan épül fel. A másik dolog, hogy nem kapunk semmi olyasmit, amitől felkapná az ember a fejét. Az tény, hogy jól megírt dalokról beszélhetünk és minden király, de mégsem emelném túl magasra a zászlót.

A Superbutt-tol leginkább egy modernebb megközelítésben előadott rock/metalt kapunk. Árad belőle a jókedv és a vidámság. Egy igazi bulizós szene. Szinte biztos vagyok benne, hogy koncerteken hatalmas sikert aratnak az új szerzeményekkel, de én azt tippelem, hogy hosszútávon feledésbe merül ez az album.

Egy szó, mint száz, külföldi színvonal, szép külső és profi megszólalás. Hallgasd meg, és lehet te is elveszted a fejedet! 🙂

————————

ENGLISH VERSION:

The name of Superbutt has appeared in the media very often in the recent times, so the new album – You And Your Revolution – has got some commercials easily. The other thing is that, they have had many gigs recently, and these has been supported mainly by BPRNR.

The first track on the record is really strong and helped by Zak Tell from Clawfinger: I think this song is very good and his voice perfectly fits to the music; the sound is pretty hard. The voice of András Vörös is rather gruff , a bit melodic, but heavy. By the way, each instrument sounds clear.

We can hear such good songs in the following too, however, these powerful tracks can seem a bit boring after listening them many times. I’ve found that each song has the same structure, and actually, I haven’t got anything special from them. All songs are well-built, but not in an amazing way.

We know Superbutt as a modern rock/metal band, the guys reflect good mood and fun; their music is pretty good for parties, and I’m sure that on the gigs the fans will like the new songs, however, I do not foretell a huge fame to this album.

This record brings a level from the highest, the artwork is nice and the sound is really professional. Listen it, and maybe you will like it.

Tracklist:

1. Last Call (feat. Zak Tell)
2. Killer
3. Figure
4. In Vain
5. Lift Her
6. With Nails
7. You And Your Revolution
8. Mothers’ Day
9. Gone Far
10. Blisters

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek