Lemezismertetők

SUPREME LORD – Father Kaos

Kiadó: Witching Hour Productions

Weboldal: http://supremelord.pl/

Kiadás éve: 2011

Stílus: Death metal

Brief Sum: The album that was recorded in Nagram studios sounds brutal and full and it doesn’t leave much to be desired – including the songs. In case you were disappointed in the previous Deicide albums Supreme Lord is an excellent remedy for the wounds. It is recommended to the fans of Florida death metal.

Köztudott, hogy a death metal színtéren a lengyel csapatok minőséget képviselnek. A Behemoth, a Vader, a Sceptic, a Yattering, az Azarath vagy a Decapitated nevei önmagukért beszélnek, kiadványaikkal letették névjegyüket eme brutális műfaj asztalára.

A Supreme Lord veterán csapatnak számít, melynek múltja 1991-ig nyúlik vissza. Mortuary-ként kezdték akkoriban, a névcserére 1995-ben került sor. Miután végigolvastam a biográfiát egy aktív (értsd rengeteg koncert, fesztivál fellépés a hátuk mögött), de hányattatott sorsú (rengeteg tagcsere) zenekar pályafutása rajzolódott ki előttem. Ráadásul 1997-99 között átmenetileg szüneteltették tevékenységüket, mivel Reyash basszusgitáros/énekes frissen létrehozott projectjére, a Witchmaster-re koncentrált. Lényeg a lényeg, hogy a zenekar négy demót, egy split anyagot és egy albumot követően tavaly készítette el második korongját. Mindennél beszédesebb, hogy a három bónuszfelvétellel együtt a korong éppen hogy átlépi a félórás időtartamot. A lengyel trió brutális death/grind muzsikája a floridai színtérből merít, egészen pontosan a korai Deicide-hoz állnak közel. Technikás, harmóniákkal felvértezett szerzeményeik tele vannak Morbus gitáros jobbnál jobb riffjeivel, szólóival, Zaala precíz, változatos dobtémáival. A pusztító erejű és sebességű dalokat lassú, súlyos, doom-ba hajló váltásokkal törik meg, a tételeket röviden, tömören, lényegre törően fogalmazzák meg, legyen szó a Stop The Silence-ről, a Massacration-ről, a Father Kaos-ról vagy a Shame Ov God-ról.  Kivételként a Supreme Lord című szerzemény említhető meg, ez egy málházós, blastbeatektől mentes nóta. Reyash mélyen dohogó, vastag basszusfutamokkal járul hozzá a dalokhoz, mély hörgésével tolmácsolja a keresztényellenes, istenkáromló szövegeket a Deicide párhuzamot erősítendő. Nyolc saját darabjuk mellett az Incantation Profanation feldolgozása és a fentebb említett három bónusz nóta teszi teljessé a lemezt. A Nagram stúdióban felvett korong telten, brutálisan szól, a megszólalás – a dalokkal egyetemben – nem hagy kívánnivalót maga után.

Ha valaki csalódott a Deicide legutóbbi albumaiban a Supreme Lord kíváló megoldás a sebek begyógyítására, a floridai death metalért rajongóknak ajánlott hallgatnivaló.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Stop The Silence
2. Massacration
3. The Be(a)st Is From Hell
4. Father Kaos
5. Blood Is A Life
6. Shame Ov God
7. Legion Of Doom
8. Supreme Lord
9. Profanation (Incantation cover)
10. Legion Of Doom (Bonus track from demo 2006)
11. Ritual (Blasphemy Cover) (Bonus track from demo 2006)
12. Tormentor Infernal (Witchmaster Cover) (Bonus track from demo 2006)

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News – Supreme Lord: Signs with Witching Hour! New video available online!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek