Lemezismertetők

SUPREME PAIN – Divine Incarnation

Kiadó: Massacre Records

Weboldal: myspace.com/supremepainofficial

Kiadás éve: 2011

Stílus: Brutal Death netal

Brief Sum: A quality, brutal death metal which feeds from Florida influences. Awesome album.

 

Nem túlzás kijelenteni, hogy a death metal színtér egyik legelkötelezettebb, legaktívabb figurája Aad Kloosterwaard. A Sinister alapító tagja több vasat tart a tűzben, hiszen anyabandája mellett, nemcsak a Supreme Painben, hanem a Weapons To Huntban (korábban Infinited Hate) is érdekelt, de megfordult a Houwitserben és a Thanatosban is.

A Sinister és a Supreme Pain között az egykoron dobos, most már évek óta frontemberként tevékenykedő Aad az összekötő kapocs. 2006 nyarán, Erwin Harreman gitárossal valamint Robert Kovačič dobossal abból az indíttatásból hozta össze a bandát, hogy a mai gyors, beteg death metalt ötvözze az old school feelinggel. A 2007-ben kiadott Lifeless Skin And Bones demót követően két korongot (Cadaver Pleasures – 2008, Nemesis Enforcer – 2009) jelentettek meg, ebből következik, hogy a Divine Incarnation harmadik alkotásuk. Az Aad, Erwin Harreman és Bas Brussard gitárosok alkotta mag körül az előző anyaghoz képest lecserélődött a ritmusszekció. Toep „Stabath” Duin dobost Paul Beltman, Tadej Cholewa basszusgitárost pedig Alesa Sare (egy hölgy) váltotta.

Számomra a Supreme Pain neve garancia a minőségi brutalitásra, ennek megfelelően nem is csalódtam az új anyagban. A Dawn Of A New Era intróját követő The Dark Army-val kezdődik a technikás mészárlás és meg sem áll a záró Towards Hellig. Ennek a csapatnak (és a lemeznek) semmi köze a Sinister doom hatásokkal is terhelt, rendkívül tömény, brutális death metaljahoz, a Supreme Pain esetében a technika a mérvadó, elég csak meghallgatni miket és hogyan dobol Paul Beltman. Lerí a dalokról, hogy a floridai irány komoly befolyással volt rájuk, a Morbid Angel vagy a Monstrosity hatása egyértelműen tetten érhető az olyan tételeken, mint a Damned Creation,a Trapped In Heresy vagy a Putrefied Beauty. Csodaszép harmóniákat penget Erwin és Bas a Treasonous Disease-ben illetve számomra az album legjobbjának aposztrofált Spiritual Sicknessben, melyek szintén a floridai hatást húzzák alá, csakúgy, mint riffjeik, szólóik. Aad a rá jellemző, mély hörgéssel adja tudtunkra a háború, halál és horror köré felépített sorokat, Alesa pedig magabiztosan hozza a bőgőfutamokat. A Sinister és a Supreme Pain közötti különbségeket jelzi az is, hogy a Divine Incarnation mentes a doom, illetve középtempós részektől, a gyorsaságon van a hangsúly, de azt kontrollált megközelítésben vezetik elő. Intenzív, tömény hangzást biztosítottak a lemeznek, nem lehet rajta fogást találni.

Az előző korongokhoz hasonlóan ezúttal sem hibázott a banda, az idei év egyik legjobb death metal albumát tették le az asztalra. Minthogy a harmadik album általában vízválasztó egy zenekar életében, a Supreme Paint nem fenyegeti az aláhullás veszélye, továbbra is számolni kell velük a jövőben.

Tracklist:

1. Dawn Of A New Era
2. The Dark Army
3. Damned Creation
4. Treasonous Disease
5. Trapped In Heresy
6. Spiritual Sickness
7. Divine Incarnation
8. Putrefied Beauty
9. The Fallen Kingdom
10. Towards Hell

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Hot News – Supreme Pain: New Drummer!

KMZ

Supreme Pain Interjú

Dr. Feelgood

Supreme Pain: Live Shows!

KMZ

SUPREME PAIN – Cadaver Pleasures

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek