Lemezismertetők

SWASHBUCKLE – Crime Always Pays…

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: myspace.com/swashbuckle

Kiadás éve: 2010

Stílus: Melodic Death / Thrash

Brief Sum: Swashbuckle’s ship returned with loads of trashy shots in their cannons. Crime Always Pays is much more powerful and intimate album than the previous one. They also made a very clever sales promotion in Youtube. Bring it on, pirates!

 

Újra partra szállnak az amerikai thrash kalózok! A hazánkat is megjárt Swashbuckle a Back To The Noose után most új albummal örvendeztet meg minket. A legénység padlóra küldte a régi dobost, és helyette bevette a legénységbe Bootsman Collins-t, aki rendkívül jó választásnak bizonyult. Nem tudom, milyen a harácsolási és erőszakolási potenciálja, de hogy nagyon pontos és gyors dobos, az biztos! A többi poszt változatlan, a gitárt még mindig Commodore Redrum nyúzza, a basszusgitáros/énekes/frontember/humorgyáros pedig Admiral Noblebeard, vállán Shithead-el, a csapat kabalapapagájával.

Viszonylag egyszerű helyzetben vagyok, mert az előző albumról is én írtam. Bátran ki tudom jelenteni, hogy a Crime Always Pays sokkal jobban sikerült! Ez egy átgondoltabb, változatosabb, és ami a legfontosabb, kalózosabb hangulatú cucc. A Back To The Noose egy elég szimpla thrash/death metal lemez lett, néhány átvezetéstől eltekintve, amikben hallhattunk karibi dallamokat például.
Most rengeteg a kalózos dallam, kardcsörgetés, yo-ho-ho. Egyszerűen átgondoltabban alkottak, jobbat és szórakoztatóbbat. Természetesen a zene semmit nem vesztett a súlyosságából, aki amiatt szerette a Swashbuckle-t, az sem fog csalódni.

A Youtube-on már elég régen elkezdték a Crime Always Pays népszerűsítését, bemutatták az új dobost (aki a buzi Twilight-ot olvassa, és még spárgázni is tud), valamint készült egy külön sorozat „Ask the Admiral” címmel, melyben Noblebeard mutat be különböző neki tetsző lemezeket (Malevolent Creation, Moustache). A Swashbuckle okosan rájött, hogy lehet 0 forintból nagyon jó reklámot csinálni. Az album borítóján ismét a csontvázkalóz szerepel, kincsekkel teleaggatva, sőt, még meztelen nők is vannak rajta, hogy vegye a jó nép. Kalózaink még az Alestorm legénységének is odaszúrnak, mert aki megfigyeli, a papagáj szájában a Black Sails at Midnight borítójáról ismert zombipatkány agonizál. Mondjuk a két csapat csatjából nálam egyértelműen a skótok kerülnek ki győztesen, de a Swashbuckle csatahajója kicsit most közelebb került az övékhez az új lemezzel.

Tracklist:

1. Slowly Wept the Sea
2. We Are the Storm
3. This Round’s on YOU!
4. Powder Keg
5. Where Victory Is Penned
6. Of Hooks and Hornswogglers
7. A Time of Wooden Ships and Iron Men
8. Crime Always Pays
9. Raw Doggin’ at the Raw Bar
10. The Gallow’s Pole Dancer
11. Legacy’s Allure
12. At the Bottom of a Glass
13. To Steal a Life
14. You Bring the Cannon, We’ll Bring the Balls
15. Surf-N-Turf (For Piratical Girth)
16. Rope’s End

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Swashbuckle – Hallgasd meg a kalózok új dalát

KMZ

Hot News – Swashbuckle: Announce European Tour Dates!

KMZ

SWASHBUCKLE – Back To The Noose

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek