Lemezismertetők

SYBREED – God is an Automaton

Kiadó: Listenable Records

Weboldal: http://sybreed.com/

Kiadás éve: 2012

Stílus: Industrial / Groove Metal

Brief Sum: Great and powerful album, but for me it has too much sampler. Anyway they are really on the way to perfection with their style. You will get low-tuned guitar riffs, not typical drum rhythms, clean and growl vocals sometimes with vocoder.

 

Elég erősen indítanak a PostHuman Manifesto-val, mintha csak nem is SyBreed lenne. Az újfajta sampler felhasználást is megmutatják a srácok, azonban ami egyből feltűnik az-az, hogy ez bizony leszakítja az arcod. Már az előző lemez is remekül szólalt meg, de ez mindent visz. Karcol, letaglóz és teljes mértékig letisztult.

Azért szerencsére megjön a SyBreed által DeathWave-nek nevezett hatás. Amikor kijött az első teljes szám a lemezről, név szerint a The Line of Least Resistance, éreztem, hogy ez nem lesz egy egyszerű album. Nehezen emésztettem, a vokálok még erősebbek még karakteresebbek lettek. Először nem is tudtam végig hallgatni az albumot, annyira sűrű és információ dús. Idén az új Gojira érte még el ezt a hatást, nagyon vártam és nagyon megütött.

Technikailag őrület ez az album, kíváncsi vagyok, hogy fognak megszólalni ezek a számok élőben, bár ők mindig elég jól hozták a koncert előadást is.

DownFall Inc. lassú súlyos menetelése azonnali headbangelésre készteti a hallgatót. Ebben hallható egy nagy kedvenc részem, dobilag egy nagyon kellemes belassulós rész a megszokott tökéletességgel kivitelezve.

A dalszövegek továbbra is az érthető, de azért elvont kategóriába tartoznak. Nem igazán lehet fix témára ráhúzni őket, mégis szerintem mindenki össze tudja kapcsolni valamivel.

Talán a legnagyobb favorit az albumról az Into the Blackest Light. Kicsit rejtetten ugyan, de elég húzós ritmustörések vannak benne, amin csak úgy fent akad az ember füle, de már sodorja is magával a zene. Többszöri hallgatásra tűnnek csak tudatosan fel.

Néhol már sok nekem az egyébként teljesen változatos sampleres témák. A HighTech verus LowLife-ban pedig a gitár seggét remekül kihúzó artikulálós elektro téma van. Elég nehezen szoktam meg, de az esztelen jó dobtémák segítenek hozzászokni. Közben újból eszembe jut milyen jól van keverve az album. Nem lehetett egyszerű ezt összeollózni, hogy minden jól hallatszódjon, és mégsem nyomják el egymást.

Red Nova Ignition egy őrült nagy őrjöngés, blastbeattel – oh, igen – egy kevéske elektrós dallamos részt leszámítva, ami a refrén részt hivatott betölteni. Szinte már szétszórt a dal.

Még a Destruction and Bliss-t emelném ki két okból.

Az első az, hogy a maga majdnem 10 percével szokatlan az együttestől a másik pedig az, hogy a SyBreed stílusában megírva egy filmzenére emlékeztet. Vonósok és a megszokott riffelések és vokál témák. Gitárszólót is kapunk hozzá, ami aztán igazán nem jellemzi ebben a formában a bandát. Nem is a legjobb az én fülemnek ez a hangzás hozzá.

Csak úgy megjegyezném, hogy azért szeretem ezt az énekest, mert a kicsi hangtávját remekül használja ki.

Szerintem mindenről szó esett, amiről kell. Amit hiányoltam a lemezről az a szokásos, egy belassult melankolikusabb szám, ami általában mindig megjelent náluk. Illetve a túlzott samplerezés egy idő után sok, bár még mindig emésztem, az albumot pedig kitudja már hányszor hallgattam meg…lehet idővel mindegyik szám összeforr a maga dallamvilágával.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Posthuman Manifesto
2. No Wisdom Brings Solace
3. The Line Of Least Resistance
4. Red Nova Ignition
5. God Is An Automaton
6. Hightech Versus Lowlife
7. Downfall Inc
8. Challenger
9. A Radiant Daybreak
10. Into The Blackest Light
11. Destruction And Bliss


Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Sybreed To Open For Soilwork European Tour!

KMZ

Sybreed Interjú

SteveShield

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek