Lemezismertetők

SYRACH – Days Of Wrath

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.syrach.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Death / Doom

 

 

 

Mikor legelőszőr ránéztem a borítóra, már sejtettem, hogy itt valami doom metal zenekarral lesz dolgom. Persze akkor még nem tudtam, hogy ez a kiváló kép a My Dying Bride énekesének Aaron Stainthorpe-nak a műve. Mikor ezt nyugtáztam magamban, ráadásul megláttam a jól kinéző sárkányos logót is, már nagy izgalommal vetettem bele magam a korong hallgatásába. Itt amúgy egy norvég Syrach nevezetű zenekarról van szó, melyről még soha nem halottam, igaz, ezelőtt csak egy nagylemezük és szám szerint öt demójuk jelent meg. Most minden lehetőség adott, hogy nagyobb hírnévre tegyenek szert, hisz” ezt a lemezt már a Napalm Records gondozza.

A “Days of Wrath”-ra keresztelt bő egy órás mű hamisítatlan doom metal-t rejt, annak minden szépségével megpakolva. Ha már zenekart kéne említenem, akkor a borítófestő saját csapatát mondanám, mint hasonlóság, de másolásról nem beszélhetünk. A korongon nyolc nóta kapott helyet, melyeknek hosszúsága a 4 perctől a 14-ig terjed. Középtempónál gyorsabb sebességre nem vetemednek, de mégsem fullad unalomba a lemez. Hol a leállós részekre, hol az ólomsúlyú kegyetlen riffekre figyel fel a hallgató. Kenneth “Ripper” Olsen énekesnek igazi, mélyről jövő öblös hangja van, melyet a ritkán, ám de hatásosan felcsendülő női énekhang egészít ki. A dobtémák, ritmusok nincsenek túlbonyolítva, de ebben a stílusban ez nem is követelmény.

Nótákat nem emelnék ki, mert mindegyik kellően tükrözi a doom metal mibenlétét. Talán csak az “Are You Able to Breathe Fire?”-t és a “Stigma Diabolikum”-ot mondanám, melyek első hallásra is hatalmas élményt nyújtanak. Nem egy alaplemez, amit itt a norvégok összehoztak, de összességében egy kellemes hallgatnivaló, és hangulata van az egésznek, érzés van benne, és nem mellesleg él a zene, ami a mai metal dömpingben nem kis teljesítmény. Elsősorban doom metal fanoknak ajánlom a lemezt, de bártan próbálkozhat vele akárki. Nekem tetszik a “Days of Wrath”.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Are You Able To Breath Fire?
2. Semper Ardens
3. The Firm Grip Of Death
4. Stigma Diabolikum
5. Come Daemons
6. Nine Fallen Men
7. A Death Tear
8. The Twilight Enigma

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek