Lemezismertetők

TAROT – Gravity Of Light

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: www.wingsofdarkness.net

Kiadás éve: 2010

Stílus: Heavy Metal

 

 

 

 

A finn Tarot zenekar még a nyolcvanas évek elején alakult a Hietala (Marco és Zachary) testvérek által! Az első album 1986-ban jelent meg! Szóval nagyon régen volt, mégis azt kell mondanom, nem a legismertebb csapatok közé tartoznak, pedig szerintem nagyon klassz albumokat adtak ki ez idáig. 2007-ben szerződtek le a Nuclear Blast kiadóhoz és a „Crows Fly Black” már ott jelent meg! Akkoriban a slágerlisták élére is kerültek a „You” single-vel! Egy évvel később megjelent, egy élőfelvételekkel teli koncert DVD „Live Undead Indeed” címmel. Szintén a finn DVD slágerlisták élére kerültek! Most pedig 2010-ben a nyolcadik stúdióalbumukkal rukkoltak elő, amely „Gravity Of Light” nevet kapta.

Nyilván sok ember van, aki ismeri a zenekart, de biztos lesz olyan is, aki még csak most ismerkedik meg velük. A zenéjükre leginkább heavy metal címkét lehet ragasztani! Visító gitárszólókat, remek vokálokat és epikus kórusokat hallhatunk. Teljesen lejön a zenéjükről a 10 számban, hogy maximális élvezettel játsszák ennyi idő után is! Elég változatos az album, mert nehezen kiszámítható, hogy mi is fog következni. Van, ahol a ’80-as éveket idézi fel bennem, van, ahol egy nyugisabb epikusabb részt kapunk. Kifejezetten tetszenek a vokál témák, dallamos de nem nyálas, és meglehet különböztetni a nagy átlagtól. Nem mondom, hogy nincs tőlük jobb énekes, de van sajátos stílusuk.
Sok-sok fülbemászó dallamot hallhatunk, de nagyrészt középtempós szerzeményekről van szó. Talán ha több pörgős szám kapott volna helyet, még jobban ütnének a dalok. Egyébként Janne Tolsa is sokat hozzátesz a bombasztikus atmoszférához. Nélküle nem lenne kerek egész a Tarot.
Készítettek már jobb albumot is, de bőven megállja a helyét a „Gravity Of Light”. Nem hiszem, hogy csalódottak lennének a fanok. Aki meg most ismerkedik velük, biztos hogy az apró hibáktól eltekintve, szeretni fogja.

Tracklist:

1. Satan Is Dead
2. Hell Knows
3. Rise!
4. The Pilot Of All Dreams
5. Magic And Technology
6. Calling Down The Rain
7. Caught In The Deadlights
8. I Walk Forever
9. Sleep In The Dark
10. Gone
BONUS TRACK:
11. End Of Everything

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

TAROT – Spell Of Iron MMXI

Black_wizard

Hot News – Pain: Tarot Will Join European Tour!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek