Lemezismertetők

TENEBRAE IN PERPETUUM – L’Eterno Maligno Silenzio

Kiadó: Debemur Morti Prod.

Weboldal: –

Kiadás éve: 2009

Stílus: Black metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

Az érdekes és kifejező nevű Black Metal zenekar abból az országból származik, ami azért már néhány igencsak kitűnő zenekart szolgáltatott a Fekete Underground számára, elegendő csak a MORTUARY DRAPE, SINOATH, vagy ALTAR OF PERVERSION neveket megemlíteni. Lehet, hogy a történelmi múlt is szerepe annak, hogy az olasz zenekarok az Okkult világot rendkívül jól meg tudják jeleníteni a zenében. Egyébként a TIP zenéjéhez magához eddig még nem nagyon volt szerencsém, eleddig leginkább távolról (ie. kritikák formájában) követtem ténykedésüket, de azt tudom, hogy a L’Eterno Maligno Silenzio (The Eternal Malignant Silence) már a harmadik teljes hosszúságú művük.

A lemezen olyan fajta Black Metalt hallhatunk, amelynek gyökerei zeneileg leginkább az északi mezőkre nyúlnak. Referencia-szinten, de nem konkrét hasonlítgatás céljából, itt a GORGOROTH vagy a DARKTHRONE nevét említeném, de néhány disszonáns résznél a francia BLUT AUS NORD neve is az ember elméjébe idéződhet akár. Éles, nyers gitárok, lendületes tempók, sivító ének, ahogy kell. A hangzásnak egyébként nagy szerepe van, rendkívül arányos, erőteljes, de egyben nyers, durva is lett, némi reverbbel felruházva, amely következtében olyasmi az érzés, mintha egy időtlen csarnokban lennénk a föld mélyén, és ahol a falakon fáklyák fénye vet baljós árnyakat a falakra. Az is egy jó pont, hogy a helyenként felbukkanó komor, dallamos énekhang sem csorbít a durva élen, sőt, még emeli is a sötét érzést. Sőt, még gitárszólót is hallhatunk az Incubo Rosso Cupo tételben, amely szintén egyáltalán nem hangzik rendszer-idegen elemként a lemezen.

Kétségtelen tény, hogy a zenekar egy érdekes, tehetséges, és elkötelezett harcosa a Black Metal mozgalomnak, és a lemez egy minden ízében ütőképes fegyverük! Kiemelkedő, Black Metal érzést hordozó, grandiózus munka!!!

—————————

ENGLISH VERSION:

This band with an interesting and expressive name is hailing from the country which has provided quite some excellent bands for the international Black Underground, enough to mention only names like MORTUARY DRAPE, SINOATH, or ALTAR OF PERVERSION. Maybe the historical past of the country has also a role in that Italian bands can present the Occult world in the music extremely well. Anyway, I haven’t had the chance to check out TIP’s music so far I only followed them from the distance (ie. through reviews) but I know that L’Eterno Maligno Silenzio (The Eternal Malignant Silence) is their third full-length work to date.

On the record, we can hear the kind of Black Metal the roots of which go as far as Northern fields, As a reference, though not for direct comparison, I can mention bands such as GORGOROTH or DARKTHRONE, but at some more dissonant parts, the name of French BLUT AUS NORD can also pop in mind. The guitars are sharp, harsh, the tempos are dynamic, and vocals are screaming, as it should be. The sound anyway has a crucial role, it’s perfectly balanced, powerful yet harsh and raw at the same time, drenched in some reverb due to which the feeling is similar to that of being in a timeless hall deep under the ground and where the light of torches casts sinister shadows upon the walls. That’s also a good point that the gloomy, melodic vocals popping up here and there does not ruin the rawness at all either, in fact, it does even increase the Dark feeling. Moreover, we can hear a guitar solo in Incubo Rosso Cupo which also does not sound alien to the genre.

That’s an obvious fact that the band is an interesting, talented and devoted warrior of the Black Metal movement, and this record is an effective weapon of theirs! An outstanding, grandiose work carrying the Black Metal feeling!!!

Tracklist:

1. Percepire La Luce Attraverso Il Sepolcro
2. L’Eterno Maligno Silenzio
3. Dissoluzione In Preghiera
4. Incubo Rosso Cupo
5. Il Morto Cthulhu Aspetta Sognando
6. Dei Corpi Silenti
7. Rapitemi, Anime Della Natura
8. Oltre I Confini Umani

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek