Lemezismertetők

TERRORAMA – Genocide

Kiadó: To The Death Records

Weboldal: myspace.com/terrorama

Kiadás éve: 2012

Stílus: Black / Thrash / Death

Brief Sum: Fans of speed will love this one while those looking for variety are in the wrong place. A killer piece!

 

Talán nem túlzás, de jelen korunk thrash undergroundjának egyik titkos fegyvere a svéd Terrorama. Bemutatkozó, Horrid Efface (2004) lemezük óta kedvelem őket és eddig még sosem okoztak csalódást kiadványaikkal. Amúgy termékeny csapatról van szó, hiszen eddigi mérlegük négy demo, kettő split anyag és kettő lemez, a Genocide tehát a harmadik teljes korong a sorban.

Szinte fű alatt, mindenféle reklám, beharangozás nélkül jelent meg az album. A csapat aktivitását valamelyest azért hátráltatja (hátráltathatja), hogy az eddig a basszusgitárt kezelő és az énekesi teendőket ellátó Peter Lidén (ma már csak az ének a feladata) a kitűnő kiadványokkal bíró I Hate Records főnöke, míg Michael Zetterberg dobos az Aggressive Mutilator, a Wardenclyffe és a Spetälsk sorait is erősíti, Emil Aström pedig a Bloodride-ban érdekelt. (Michael és Emil a Forgotten Words-ben együtt játszottak). Magyarán, csökkentett üzemmódban dolgozik a Terrorama. Előző, Omnipotence címre keresztelt lemezük és új kiadványuk között négy esztendő telt el, a köztes időben két split anyagot (az Adorior-ral közös Fucking In Fire/Conceived In Abhorrence-t – 2010 illetve a Deathstorm-mal közös Terrorama/Deathstorm – 2012) és egy demót (Crimes Against Humanity – 2012) adtak ki.

Új korongjuk -ahogy a borító is elárulja- a második világháború eseményeivel foglalkozik. Minden eddiginél nyersebb, brutálisabb lett a Genocide, mely ugyan merít az old school thrash-ből, sokkal közelebb áll a gyilkos, szélvész black metalhoz. Tulajdonképpen a rövid, instrumentális Superbia-t követő Inanimate Omen-nel rálépnek a gázpedálra és az utolsó Holodomor-ig le sem szállnak róla. Fékeveszett tempóban kalapál Michael Zetterberg dobos, Emil Aström hozza az őrlő basszusfutamokat, Petter Nilsson szállítja a brutális, gyilkos intenzitású riffeket, vijjogó szólókat, Peter Lidén pedig az acsarkodó károgásért felel. A demo mindhárom tétele felkerült a lemezre, a már említett Inanimate Omen, a Cerebral Oviposition és a Coronation In The Scorched Land, míg a Conceived In Abhorrence a split-ről származik. A nagy darálás, pusztítás közepette egy-egy harmónia, kiállás felbukkan, míg a záró nótát doom-os betétekkel színesítik. A régi Kreator, Nifelheim illetve a korai Marduk hatása érhető tetten a muzsikán, ha esetleg valaki így jobban be tudja, be tudná lőni a muzsikát.

Sebességbarátoknak manna ez az alkotás, akik azonban a változatos lemezeket keresik, szeretik, nagyon rossz helyen járnak. Gyilkos alkotás!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Superbia
2. Inanimate Omen
3. Traitors of the Motherland (Gulag)
4. Conceived in Abhorrence
5. Genocide
6. Coronation in the Scorched Land
7. Cerebral Oviposition
8. Holodomor


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Terrorama Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek