Lemezismertetők

THE 69 EYES – Angels

Kiadó: Virgin Music/EMI

Weboldal: www.69eyes.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Hard Rock

 

 

 

 

Az Angels a finn banda 8. stúdióalbuma, és gyakorlatilag a 2004-es Devils folytatása. Miközben a lemezt írták, egy interjúban az énekes Jyrki azt mondta, hogy az új anyag más lesz, mint az előző: több szex, több bűbáj, több rock. Ennek ellenére én semmivel nem érzem többnek, sem kevesebbnek, mint akár a Devilst, akár a zenekar általam ismert korábbi albumait. Ugyanazt a bulizós-csajozós gótos-darkos rock/metalt kapjuk (egy-két balladával), amit megszokhattunk tőlük. A hangzás természetesen tökéletes, egy ekkora bandánál ez nem szokott kérdéses lenni.

Az albumot a címadó Angels nyitja, majd a Never Say Die jön – két tipikus bulizósabb dal. Ezeket a rémes szövegű Rocker követi, a nagyon kreatív refrénnel: “I’m a rocker, yeah, baby, I’m a goddamn rocker”. Sajnálom, nálam egy ilyen dal azonnal -1 pontot ér a végső értékelésnél. A szám zeneileg egyébként nem rossz, de semmi extra. Negyedikként a Ghost jön, amelyben egy rövid vonós rész erejéig vendégeskedik az Apocalyptica zenekar. Ezután az első klipes-kislemezes nóta, a Perfect Skin következik, ami nemes egyszerűséggel egy (vagy több) szép nőről szól… Akik szeretik őket, úgysem a szövegekért teszik. A Star Of Fate az egyetlen igazi ballada a lemezen, de szerintem a pörgősebb dolgok jobban mennek nekik. A többi számot nem emelném ki külön, mert csak magamat ismételném – amit eddig megszoktunk tőlük, se több, se kevesebb.

Talán mindegyik dalban van gitárszóló, amik megint csak rendben vannak. Nem a technikázás a lényeg, hanem a hangulat, azzal pedig nincs probléma. A rajongók ezt az albumot is szeretni fogják, és biztosan a fesztiválokon is jó hangulatot csinálnak vele, de aki eddig nem szerette a stílust, nem emiatt fogja megkedvelni.
Mivel minőségi fércmunkáról van szó, alapból hetet érne nálam, de az említett Rocker című dal miatt 6 marad a végére.

Tracklist:

1. Angels
2. Never Say Die
3. Rocker
4. Ghost
5. Perfect Skin
6. Wings & Hearts
7. Star of Fate
8. Los Angeles
9. In My Name
10. Shadow Of Your Love
11. Frankenhooker

Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek