Lemezismertetők

THE ARSON PROJECT – Blood And Locusts

Kiadó: Power It Up

Weboldal: www.thearsonproject.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Grindcore / Hardcore

 

(scroll down for English Version)

 

 

Végre valahára megjelent a svéd illetőségű The Arson project legelső teljes hosszúságú lemeze. Eddig egy demo-val – de akár teljes anyagnak is mondhatjuk, vagy talán EP-nek – (Good morning vietnam) rendelkeztek, amire azért kellőképpen felfigyelhetett a nagyérdemű. Azon az anyagon is kitűnt, hogy egy pusztító grindcore-ról van szó egy modernebb, szélsőségesebb felfogásban. Igen tény és való, a legnagyobb hatásnak a Nasumot említhetjük, de az aberált ének magával hozza a Pig Destroyer életérzését is. Ám, ha további bandákat kéne még sorolni hatásként, akkor szerintem a következő zenekarok simán felférnének a listára: The Red Chord, Converge, Trap Them. Egy nagy reménységnek nézhetünk elébe az Arson Project személyében, hiszen csak most jelent meg az első lemezük, s mégis nagyon magasra helyezték a mércét ezzel az anyaggal.

Már a kezdő „God of war”-nál olyan csapást mérnek az arcunkba, hogy nem győzöd felfogni, mi zajlott le ebben az egy percben. Ebben a 10 számban minden benne van, amit jelenleg pusztító modern grindként aposztrofálnak, nincs mellébeszélés. Azt kell mondjam, szenzációs ez a lemez, s iszonyat erős nóták sorakoznak fel rajta. A lemez csúcspontja egyértelműen a „Mentalt avrattad” c. szerzemény, ahol a káosz kicsúcsosodik, s az elborult disszonáns Neurosis téma a végére csillagos ötös.
A borítóval semmi extra nincsen, abszolút korrekt, remekül kifejezi a zene hangulatát. Nagy szerencsémre 2008 októberében láttam a zenekart, hogy mit hoznak élőben. A Kuplung Klub keretein belül a finn barátzenekarukkal, a Feastem-vel karöltve jöttek hozzánk EU turnéjuk keretein belül. Meg kell, hogy mondjam, gyilkos este volt, mindenkit kivégeztek, egy fikarcnyi kétséget sem hagytak afelől, hogy kételkedjen bárki is bennük.
Szerencsére, ha minden jól megy, akkor a közeljövőben lecsekkolhatjuk őket megint hazai környezetben.

Mindenkinek ajánlani tudom ezt a lemezt, iszonyat erős kezdés, s elvileg még fejlődni fog a banda, mivel ez még csak az eleje, szóval respekt, s sok sikert a zenekarnak. Egyébként hihetetlen, s felfoghatatlan, milyen mennyiségben jönnek a minőségi bandák svéd, finn vidékről. Valamit tudnak ezek az arcok. Nem szaporítom a szót, pusztító grind/hardcore Svédországból. The Arson Project. Ennyi!!!!

—————————

ENGLISH VERSION:

At last the Svedish The Arson project has released their first full length album. So far they only had a demo – we could call it a full release or a EP – (Good Morning Vietnam) which could easely took the attention of the audiance. On that release it exceled that they are playing devastating grindcore in a more modern, more extreme way. Yes it’s a fact that their biggest influence is Nasum but the aberrant vocals brings the Pig Destroyer feel too. But if I had to say a few more bands as their influences these groups could easely get up on my list: The Red Chord, Converge, Trap Them. We can look at Arson Project with a great trust, since this is their first album and they already put standard really high.

At the starting song „God of war” they already give a punch in our face that you can’t understand what just happened in that one minute. In these ten songs there’s everything that means destructive, modern grind nowadays, no crap. I have to say that this album is thrilling and the songs on it are really strong. The pitch of the disc is squarely the song called „Mentalt Avratted”, where the chaos is on top and the sick, dissonant Neurosis like theme becomes a first.
The disc cover is nothing special, perfectly correct, it perfectly reflects the mood of the music. I had a great luck to see the band live in October 2008. They played in the Kuplung Klub with their Finnish friends Feastem on their EU tour. It was a killer night, they executed everyone, they didn’t gave any doubt about themselves. Luckily, if everything will go fine, in the near future we can see them once again.

I can advise this album to everyone, it is a really strong start, and they will evolve, since this is only the beginning, so respect and a lot of succes for the band. And it is still unbelievable and incomprehensible how many great bands are comeing from Sweden and Finnland. These guys must know something. I don’t waste the words, devastating grind/hardcore from Sweden. The Arson Project. That’s all!!!!

Tracklist:

1. God Of War
2. Locust Swarm
3. Forsaken
4. The Black List
5. Mentalt Avrättad
6. Ghost City
7. My Regret
8. Unbreakable
9. Deathbed Labour
10. Holy Vindication

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek