Lemezismertetők

THE BLACK DAHLIA MURDER – Deflorate

Kiadó: Metal Blade Records

Weboldal: facebook.com/theblackdahliamurderofficial

Kiadás éve: 2009

Stílus: Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

A metal világ party arcai két esemény dús év után elkészítették negyedik nagylemezüket. Jómagam nagyon izgatottan vártam mit tudnak összehozni a srácok a Nocturnal után, ugyanis azt azért meg kell hagyni, hogy az előbb említett lemez valamilyen szinten korszakalkotó album. Ennek fényében bátran lehetett izgulni az új anyag miatt. Többek közt a szóló gitáros poszt felől voltak aggodalmaim, ugyanis Ryan Knight nem egészen egy éve van a csapattal és ő vette át John Kempainen feladatait. Kíváncsi voltam mennyire sikerült átvennie a hangulatot és mennyire tudta hozni a már meghatározóvá vált Dahlia témákat. Valamint még azon lehetett elgondolkodni, hogy a Nocturnal után képesek-e tartani a színvonalat, vagy annyiban megállt a tudományuk. Szerencsére elég hamar elmúltak a kétségeim, ugyanis megint sikerült egy nagyon erős anyagot összehozniuk. Már a borító is elsőre elnyerte a tetszésem a maga színes, szürreális világával. Ez szinte teljesen ellentéte az előző albumborítónak és egészen szokatlan világot képvisel ez a fajta modern ábrázolás mód, ami mostanság egyre divatosabb a hasonló metal zenekarok körében. Ebből arra következtettem, hogy talán még bolondabbak lettek az eddigieknél. Aki jobban ismeri őket, vagy akár látta a Majesty dvd-t, az pontosan tudja, hogy ők nem azt a mogorva, “durci” metalt játsszák, mint amit ebben a stílusban megszokott az ember. Ők mindent bulira vesznek, nem érezni azt a nagyon nagy komolyságot, de mégis nagyon igényes, egyedi, technikás az ő zenéjük. Többek közt ezért sem szeretném stílusilag besorolni őket, mivel a melodic death metal, a brutális death metal és néhány -core jellemző is fellelhető a számaikban. Véleményem szerint őket nem is lehet normálisan besorolni, vagy nem is érdemes. Na de következzék a lényeg.

A nyitó Black Valor című szám szinte azonnal az arcunkba csap, gondolkodási idő nincs, egyből indul az iszonyatos tempó, ami előre is vetíti a lemez iramát. Ezt követi a megklippesített Necropolis, amiben szintén a gyorsaság és a dallamos riffelés a meghatározó, valamint a rövidke szóló is nagyszerűen feldobja a jó hangulatot. A harmincnégy perces anyag közepe felé hallható Christ Deformed is elég jól el lett találva a kezdő riff és a szóló szépségével. Az utolsó előtti That which erodes the most tender című szám nyújt még kifejezetten kellemes zúzást, ugyanis ebben a számban sem felejthetőek a dallamos riffek és a szóló. Ez a két tényező és az irdatlan tempó jellemző az összes számra, valamint a köztes átvezető témák sokasága. Az előbb említett három szám mégis kiemelkedő a többi közül. Az album többi része sem rossz, de kevésbé egyedi. Természetesen a tíz szám minden pillanata teljeséggel élvezetes, de nincs annyi különleges momentum, mint a Nocturnal-on. Trevor, az énekes pedig széleskörűen használja ki a mély és a magas hangszínét, ami azért szép teljesítményem, ugyanis nem hittem volna, hogy a mély fekvései is ennyire jól szólnak hosszú távon. A legnagyobb meglepetést a záró dal nyújtotta az I will return. Ez a darab egyszerűen fantasztikusan jó. A kezdő középtempós riff, dallamos, északi hangulata már nagyszerű, de a tempósabb átvezetés szintén kiváló. Ebben a számban keverednek mindazok a stílusok, amikben ők mozognak. A szóló emlékezetem szerint ebben a számban a leghosszabb és a legszebb. Szóval ez a zárás egy plusz örömet okozhat a hallgatónak.

A Deflorate is az a fajta album, amit nem elég egyszer meghallgatni. Többször végig kell menni rajta és megemészteni a hallottakat. Első hallásra nem igazán győzött meg, de a sokadikra már egyre inkább. A felvételek minősége abszolút kiváló, kifogásolhatatlan, minden úgy szól, ahogy kell. Ezek után bátran ajánlom bármelyik rajongónak, vagy akárkinek, aki élvezi az ilyesfajta zenét. Megéri beszerezni és hozzá megnézni a Necropolis klipjét. Kellemes mókás őrületet kívánok hozzá mindenkinek!

——————————-

ENGLISH VERSION:

After 2 rich years the party faces of the metal world made their fourth album. I was longing to listen to what can they come up with after Nocturnal, since we have state, the mentioned album is quite an epoch-making one. In the light of this, we waited this album quite excited. I felt anguish about the solo guitar among other things, since Ryan Knight is with the band only for 1 year, who took the post of John Kempainen. I was curious, how well could he embrace the feeling and bring the determinative Dahlia themes. One could reason about the thing, that after Nocturnal, will they be able to hold the level or that way their top. Fortunately anguish quickly faded away, for they managed to create a very heavy stuff. The artwork itself appeals to me with its surreal atmosphere. It’s the contrast of the previous artwork, this modern imagery represents an unfamiliar world, which is quite popular nowadays among the metal bands. I came to the conclusion that they might become sillier. Those who know them better, or saw the Majesty dvd, exactly know that they don’t play the grim “peevish” metal, which is so common in this genre. They do it for fun, we cannot feel that much staidness, still they music is of high standard, unique and technical. That’s why I don’t want to come into a conclusion regarding the genre of the band. They play melodic death metal, brutal death metal and a few core peculiarity here and there. Let’s get to the point:

The opening track, Black Valor smashes into our face right away, we can’t even think, the terrific tempo starts immediately, which projects the speed of the album before us. The next track is Necropolis, there is video clip from it as well. The speed and melodic riffs are determinative, the short solo has a great feeling. In the middle of the 34 minutes long album there is Christ Deformed, which is a nice shot with the beginning riffs and the beauty of the solo. That which erodes the most tender has quite nice shredding in it, since the melodic riffs and solos are memorable. This two terms, the terrific tempo and multitude of fills are typical of the whole album. The three tracks mentioned before are significant. The rest of the album is nice as well, but not that unique. Of course, the ten tracks’ every moment is completely enjoyable, still this album doesn’t have that much special moments on it as Nocturnal has. The singer, Trevor, uses his low and high voice on a wide spectrum, which is quite a nice performance, his low themes sound very cool. The last track, I will return, is the biggest surprise. This piece is simply fantastic. It’s starts with a moderate tempo riff, it’s melodic, nordic atmosphere is great, but the faster fills are good as well. All of their styles mix in this track. As far as I remember the solo in this track is the longest and the most beautiful. This ending could cause an additional joy to the listener.

Deflorate is an album which should be listened to more than once. One have to go through it many times to digest the heard themes. The quality of the record is absolutely perfect, everything sounds just as it has to. After these I could offer it for all fans, all to those, who enjoy this kind of music. It worth to purchase and check out the clip of Necropolis. I wish you nice madness to it!

Tracklist:

1. Black Valor
2. Necropolis
3. A Selection Unnatural
4. Denounced, Disgraced
5. Christ Deformed
6. Death Panorama
7. Throne Of Lunacy
8. Eyes Of Thousand
9. That Which Erodes The Most Tender
10. I Will Return

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Unborn Suffer, Lost Society, Six Reasons To Kill, The Vision Ablaze, Ashes To Ashes, Helloween, Votum, The Black Dahlia Murder

KMZ

KME videók: The Black Dahlia Murder, Enforcer, Bloodred Hourglass, Motor Sister, Children Of Bodom, Threshold, The 3rd Attempt, Huntress, Ektomorf

KMZ

A The Black Dahlia Murder a Revolvermag.com oldalon mutatja be új számát!

KMZ

A The Black Dahlia Murder bemutatja új számát és az ‘Abysmal’ előrendelési lehetőségeit!

KMZ

A The Black Dahlia Murder bejelenti ‘Abysmal’ című albumát és felfedi borítóját

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announce ‘Fool ‘Em All’ DVD; new trailer streaming now!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announces European summer tour!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announces Revocation as support for European tour!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder release ‘Into the Everblack’ performance demo video!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder post “Everblack” full album preview and song descriptions on DecibelMag.com

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder stream ‘Goat of Departure’ on LoudWire.com!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder stream “Raped in Hatred by Vines of Thorn”

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announce ‘Everblack’!

KMZ

Cannibal Corpse, DevilDriver, The Black Dahlia Murder, Hour of Penance – Koncertbeszámoló

SteveShield

Hot News: The Black Dahlia Murder to release vinyl version of classic album ‘Nocturnal’ on January, 18th/21st!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder premiere “Moonlight Equilibrium” video on BloodyDisgusting.com!

KMZ

Hot News – The Black Dahlia Murder announce massive UK and France tour in January 2012!

KMZ

THE BLACK DAHLIA MURDER – Ritual

Black_wizard

Hot News – Cannibal Corpse, The Black Dahlia Murder and Suicide Silence to tour Latin America in December

KMZ

The Black Dahlia Murder Interjú

Anders

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár