Lemezismertetők

THE CITADEL – Brothers Of Grief

Kiadó: GMR

Weboldal: www.thecitadel.eu

Kiadás éve: 2008

Stílus: Heavy metal

 

 

 

 

A svéd The Citadel zenekar szerintem nem túl sok ember számára lehet ismerős. Nekem legalább is nem sokat mondott a neve. Mindenesetre a lemez külsőre nagyon tetszett, és egy minőségi muzsikát vártam a korongtól. Sajnos ez nem igazán igazolódott be.

A zene leginkább dallamos heavy metal, de a power metal is jelen van, sőt egy csipetnyi doom metal is észrevehető. A vokált egy kicsit érdekesnek találom, talán szokni kell, mire jobban ráérez az ember, de engem túlzottan nem győzött meg. Unalmas és egysíkú az egész, és valahogy úgy érzem, nem igazán illik a zenéhez az énekes hangja. Lényegében a dalok is olyanok, hogy elmennek az ember füle mellett, pedig szerintem a fiúk nem játszanak rosszul, de valahogy nem az igazi. Kellemes nyugtatózenének elmegy, jót lehet rá pihenni :), de nem olyan izgalmas, mint azok a bandák, akikre egy kicsit is hasonlít (Hammerfall, Evergrey).
Néhol felüti a fejét egy-egy simogató szóló, egy-egy fülbecsengő dallam, ami nem túl emlékezetes. Ha egy kicsit többet foglalkoztak volna a dalokkal, és valamivel izgalmasabbá tették volna, akkor egészen jól is elsülhetett volna ez. Mindenesetre bemutatkozó albumnak tűrhető és reménykedem, hogy sokkal jobb lesz a folytatás.

Tracklist:

1. Brothers Of Grief
2. The Creeper
3. Call Of The Gods
4. The Union
5. Evil Kingdom
6. Sleeping In Reality
7. In The Ashes Of A Dream
8. Word Of Silence
9. Hammer Of Divine
10. The Play

Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek