Lemezismertetők

THE CROWN – Royal Destroyer

A svéd The Crown egy elég régi csapat, 1990-ben alakultak Crown Of Thorns-ként, 1998-tól futnak ezen a néven és adnak ki jobbnál jobb lemezeket. (természetesen egyáltalán nem becsülöm le a Crown Of Thorns kezdeti anyagait, azok is remekbe szabott alkotások voltak anno).

Az eredeti felállásból Marko Tervonen gitáros, Magnus Olsfelt basszusgitáros és Johan Lindstrand énekes maradt a kemény mag, Robin Sörqvist gitáros 2013-tól penget, Henrik Axelsson (Implode) pedig 2016-tól püföli irgalmatlanul a bőröket a bandában.

A Trollhättanból származó vikingek legutóbb 2018-ban adtak ki nagylemezt „Cobra Speed Venom” címmel, s idén március 12-én elérkezett az ideje az újabb LP megjelentetésének/bemutatásának a Metal Blade Records gondozásában.

Nos, a „Royal Destroyer” egy iszonyatosan erős majd’ 46 perces anyag, a skandináv ördögfajzatok átgázolnak mindenen és mindenkin a kiadvány játékideje alatt. Van pár lassabb nótájuk is, de főként az irgalmatlan eszelős tempók, dallamokat sem nélkülöző riffek dominálnak, mindegyik zenész mesterfokon teljesít. A dobosukat, Henriket láttam élőben Kassán 2014-ben az Implode-dal (a Grave és az Entombed A.D. társaságában) és már akkor megjegyeztem magamban, hogy iszonyatosan tehetséges és hamarosan valamelyik nagyobb, ismertebb csapatban is fel fog bukkanni. Ez így is történt és kiválóan megállja a helyét az öreg rókák között, eszméletlen, amit a „Royal Destroyer”-en művel a dobok mögött. Marko és Robin gitárosokat, Magnus basszusgitárost és végül, de nem utolsósorban Johan énekest szintén minden dicséret megilleti, iszonyat jók. Fredrik Nordström mester gondoskodott a top hangzásról, az amerikai Christian Sloan Hall az igényes borítóról kezeskedett, tökéletes keretbe foglalva ezzel a svéd muzsikusok legújabb művét.

Az egész „Royal Destroyer” úgy jó számomra, ahogy van, a prímet az „Ultra Faust”, a Scandinavian Satan” és a „Beyond the Frail” viszi el nálam.

Az év végi elszámolásnál a „Royal Destroyer” biztosan benne lesz a 10 kedvencemben, így a pontszám gondolom, egyértelmű…

Kiadó: Metal Blade Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Melodic Death / Thrash Metal
Weboldal: https://thecrownofficial.com

Tracklist:

  1. Baptized in Violence
  2. Let the Hammering Begin!
  3. Motordeath
  4. Ultra Faust
  5. Glorious Hades
  6. Full Metal Justice
  7. Scandinavian Satan
  8. Devoid of Light
  9. We Drift On
  10. Beyond the Frail

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

THE CROWN – Iron Crown (single)

Saint-Savin

THE CROWN – Death Is Not Dead

Saint-Savin

The Crown „Headhunter” 7’’ single, új videó

KMZ

The Crown új 7’’ megjelenik októberben, infók a nyolcadik stúdiólemezről, weboldal újra él

KMZ

Hot News: The Crown – New Album in the Making / On Tour in Japan

KMZ

Hot News – The Crown: The Return Of The Royal Five!

KMZ

The Crown Interjú

Saint-Savin

THE CROWN – Doomsday King

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek