Lemezismertetők

THE DILLINGER ESCAPE PLAN – Ire Works

Kiadó: Relapse

Weboldal: myspace.com/dillingerescapeplan

Kiadás éve: 2007

Stílus: Metal / Hardcore / Progressive

 

 

 

 

A The Dillinger Escape Plan neve már eléggé ismerősen csenghet a keményzenei rajongók körében, hiszen legutóbbi Miss machine lemezükkel a mainstreamben is taroltak, amelyek közül több populárisabb nóta helyezkedett el, de persze csak az ő stílusukban. Sok arcnak csak a régebbi cucc tetszik, de nekik azt tudom mondani, hogy akkor hallgasson mást, mert ez a banda nem változott hozzáállásban, most egy másik oldalukat mutatják meg vagy csak egyszerűen most értek el ide, hogy ilyen zenét produkáljanak. Az előző korongon már Greg volt az énekes, aki nem kevésbé rosszabb, mint elődjei, tehát remekül beleillett a képbe. Az új lemezen jó formán folytatják azt, amit abbahagytak. 13 agyafúrt, matek, elszállós, popos zúzda feszül neked, hogy megemészd ezt a lemezt is, melynek dalai biztosan ütni fognak élőben (áprilisban megcsodálhatjuk a bandát itthon). Az anyag gondozója természetesen a Relapse, akik a hasonló kvalitású bandákat is nyomatják rendesen, legyen akár death, grind, hc, keverék, avantgarde. Ezt az avantgarde, újítást is fel lehet fogni egy bevett formulának, de Dillingerék jól használják ezt a bevett szokást.

A „Fix your face” remek kezdő löket, ami egyenes folytatása az előző lemeznek, bár a számok többségéről ez mondható el. Ezt a számot most a myspacen is lecsekkolhatjátok. „I don’t know your name…”. Ezt üvölti Greg az arcunkba a „Lurch” tételnél, amire nézhetünk egy nagyot, s megállapíthatjuk, hogy ez a lemez is tökéletesen beleillik a TDEP életmű soraiba. Lehengerlő, így tudnám kifejezni a zenekar teljesítményét. Minden bizonnyal márciusban mindenki nagyot fog nézni, mikor végre valahára eljönnek hozzánk a srácok az A38-ra. Rengeteg zenekarra van hatással a Dillinger, mint nótaírási, felfogási, mentalitás szempontjából. Sok death, vagy úgymond mathcore, metál arc nyomja ezeket a témákat egy új, kreatív értelemben, amit ők (is) letettek az asztalra. Bár, nem tudom, mert, ha úgy vesszük, ők is egy friss zenekar, mert ezzel a felálással ez csak a második lemez, vagy, ha úgy vesszük csak az első :), szóval ők is fognak még érdekes dolgokat mutatni nekünk. Annyi biztos, nincsenek kiégve a srácok.

Remek hangulata van a lemeznek, az elszállós, Pattonos számok olyan fílinget nyújtanak, mint valami régi Faith No More szám, hehe. Ez nem oltás, komolyan ez ugrott be, de ezt jó értelemben mondom. pl.: „Black bubblegum”. AZ elektronikát sem vetik meg a srácok, amit élőben nyílván majd külön ember kezel majd, mint effekt, nem fő elem. Mindenképp szerezd be a lemezt, mert remek zenei élmény, katarzist nyújt az új TDEP mű, s minden arcnak ajánlott a beszerzés. A 2008-as év az övéké lehet. Valamilyen szinten lágyabb lett a lemez, a lassabb számok miatt, amik már az előző lemezen is észrevehetőek voltak. Sok félelmetes téma is „When acting…” felüti a fejét, mint egy horror film eleje, olyan érzést ad az embernek… De utána ledarálják a fejedet a következő számmal. Gondolom magukat is megakarják fejelni kreativitás szintjén, hogy minél agyasabb témákat játszanak maguknak is. Abszolút fejlődő banda, kétségtelen. A sok szöveg helyett azt tudom mondani, hallgasd meg a lemezt, nagy királyság.

Tracklist:

1. Fix Your Face
2. Lurch
3. Black Bubblegum
4. Sick On Sunday
5. Whan Acting As A Particle
6. Nong Eye Gong
7. When Acting As A Wave
8. 82588
9. Milk Lizard
10. Party Smasher
11. Dead As History
12. Horse Hunter. Mouth Of Ghosts

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hot News: The Dillinger Escape Plan back in EUROPE

KMZ

Hot News: The Dillinger Escape Plan – reveal music video for the album entitled song „One Of Us Is The Killer“!

KMZ

Hot News: The Dillinger Escape Plan – reveals first song „Prancer” from their upcoming record!

KMZ

Hot News: The Dillinger Escape Plan reveal new album details

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Sólstafir – Eternal Gray – Fair To Midland – The Dillinger Escape Plan

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Sólstafir – DMTMC – Minushuman – The Dillinger Escape Plan

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek