Lemezismertetők

THE FORESHADOWING – Seven Heads Ten Horns

Kiadó: Cyclone Empire

Weboldal: www.theforeshadowing.com

Kiadás éve: 2016

Stílus: Gothic / Doom Metal

Brief Sum: I’m not saying that every musical idea of theirs is without defect, but “Seven Heads Ten Horns” is still one of the prominent albums of this year, sure to leave a mark in the listeners receptive to this kind of musicality.

 

Az olasz „The Foreshadowing”-ra a 2012-ben megjelent „Second World” albummal kattantam rá. A gothic/doom metalban utazó csapat egy nagyon igényes és magával ragadó művel rögtön az egyik kedvencemmé avanzsált. Vártam is a folytatást, ami most négy év szünet után meg is érkezett „Seven Heads Ten Horns” címmel.

Izgalommal hallgattam végig az albumot, ami első hallásra is egyenes folytatása az ezelőtti lemeznek, de elmondható, hogy most egy szinttel még feljebb léptek. A csapat erőssége maga az énekes „Marco Benevento” kinek orgánuma olyan szinten mélységig hatoló, amit talán még a Katatonias „Jonas Renkse” mondhat magáénak. Ennek bűvöletébe telik el a majd egy órás játékidő, de nem szabad elfeledkezni a zenéről sem, ami szintén önálló karakterrel, és hangulattal rendelkezik. Vannak elszállós gitárdallamok, mélységig hatoló riffek, finom billentyűs játék, sötét atmoszféra. Néha azért rá tud telepedni az emberre ez a fajta melankólia, de mégis erőt sugározva ott ragyog az a bizonyos fény az alagút végén. Dalokat nem is tudnék kiemelni, mert egységében rejlik az a fajta magasztosság, olasz elegancia, ami valakinek vagy tetszik vagy nem. Kétségtelen, hogy kell hozzá egy fajta hangulat, de ha azt elkapja az ember egy önálló világ tárulkozik ki előtte. Erre a zenére tényleg azt lehet mondani, hogy fájdalmasan szép. S akkor még nem beszéltem a lemez végén szereplő majd negyed órás kompozícióról, ami tényleg elárulja a zenekar tehetségét.

A hangzás tökéletes, mint ahogy a borító „összevisszasága” is párhuzamos a zene sokféle hangulatával. Nem mondom, hogy minden zenei ötlet maradéktalanul hibátlan, de a „Seven Heads Ten Horns” így is az év egyik kiemelkedő albuma, amely méltán tarthat igény az erre fogékony zenehallgatóra.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Ishtar
2. Fall of Heroes
3. Two Horizons
4. New Babylon
5. Lost Soldiers
6. 17
7. Until We Fail
8. Martyrdom
9. Nimrod (The Eerie Tower / Omelia / Collapse / Inno al Dolore)

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Surgical Meth Machine, Fraser Edwards, Assignment, Hatebreed, Carnifex, I Am Noah, Område, Revocation, Onheil, Hammerschmitt, The Foreshadowing, Alter Bridge, Diemonds

KMZ

THE FORESHADOWING – Second World

Menegroth

Hot News: The Foreshadowing – Studio report

KMZ

Hot News – The Foreshadowing news

KMZ

THE FORESHADOWING – Oionos

A honlap alapértelmezése

THE FORESHADOWING – Days Of Nothing

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek