Lemezismertetők

THE GENERALS – To Hell

A svédországi The Generals idén 20 éves múltra tekint vissza 3 LP-vel a hátuk mögött, s jelen írás tárgya a tavaly február végén megjelent „To Hell” nagylemezük. Az északi kvartett 2002-ben azzal a céllal alakult, hogy mocskos Action Rock-kal kápráztassa el a nagyérdeműt, de hamarosan a legendás Entombed által jól kitaposott Death ‘n’ Roll irányába mozdult el és azt kell mondjam, nagyon jó döntést hoztak ezzel a svéd muzsikusok…

A debütáló korongjukat „Stand Up Straight“ címmel egyébiránt a kultikus Sunlight stúdióban rögzítették az aranykezű Tomas Skogsberg mester közreműködésével 2009 során, s rengeteg pozitív visszajelzést kaptak mindenhonnan a megjelentetés után.

A svédföldi generálisok a legújabb alkotásukkal, a „To Hell“-lel voltaképpen ugyanoda tértek vissza, ahol minden elkezdődött egykoron: a Sunlight stúdióba. Tomas Skogsberg mágus producelte az anyagot, a felvételek pedig a Sunlight mellett a Black Zombie stúdióban és a Dead Dog Farm-ban zajlottak, a masteringet és a keverést Lawrence Mackrory végezte, aki olyan csapatokkal dolgozott együtt, mint az F.K.Ü., Lik és a Firespawn, hogy csak néhányat említsek meg.

A svéd négyes felállása 2002 óta változatlan, ami külön megsüvegelendő ezekben az időkben: Martin „Metal“ Svensson – dobok, Marius Tömte- gitár, Rickard Fäldt-gitár és végül, de nem utolsósorban Rickard Hednar – basszusgitár/vokál.

A „To Hell“ majd‘ 39 perc tömény Death ’n‘ Roll-t tartalmaz a legszebb svédhoni hagyományoknak megfelelően, felbukkan itt minden szép és jó: eszelős darálások, pokolian pusztító riffözön, gyors blast beatek, dallamos szólók, professzionális muzikális tudás. Ámbár a generálisok zenéjében fellelhető ugyan nyomokban a Rock ’n‘ Roll hatás, minőségi halál metál-zúzás ez a javából!

Sajnos a borítóról nem rendelkezem semmiféle információval, viszont szerény véleményem szerint tökéletes keretbe foglalja nótákat, a banda mondanivalóját. Nem is emelnék ki amúgy egyetlen dalt sem, az egész nagyon irgalmatlan, így egyben.

Akik imádják a svéd Death ‚n‘ Rollt, azoknak érdemes beszerezniük a „To Hell“-t, bizton állíthatom, nem fognak csalódni egyáltalán.

A pontszám maradt a végére, ami nem meglepő módon egy óriási 10-es.

Kiadó: Black Zombie Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Death’n’Roll
Weboldal: facebook.com/thegeneralsSWE

Tracklist:

  1. Faith In Fire
  2. To Hell
  3. Evolution Of The Flesh
  4. Thrill Kill
  5. Locate Decapitate Incinerate
  6. No Atonement
  7. Deadlock
  8. Demonical Trait
  9. Bombardment
  10. Undying Death

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek