Lemezismertetők

THE HOTTNESS – Stay Classy

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: myspace.com/thehottness

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hard Rock / Punk / Southern

 

 

 

 

A The Hottness remekül keveri a rock, a punk és a southern metal stílus jegyeit a debütáló “Stay classy” lemezén. Az észak-karolaniai ötös szerencsésnek mondható, hogy egyből egy ilyen nagy kiadónál kezd. Mi tagadás, valamelyest rá is szolgál a zenéjével.
Rengeteg mindent hallhatunk, és nem egy könnyű anyagról van szó, mert nagyon összetett az egész album. Viccesen indul az egész, mivelhogy valaki a WC-n végzi a dolgát, majd leöblíti, de aztán hirtelen fel is pörög a hangulat. Itt is a jól megszokott sikító és dallamos énekhang váltakozása figyelhető meg. Amennyire rossz a keményebb, karcosabb hang, annyira jó a tisztább, dallamosabb. Kifejezetten megfogtak Adam dallamai, de nem csak az ő hangját hallhatjuk, mert a másik két gitáros is besegít, és egyfajta játékos, váltakozó hangnemben cserélgetik az éneklést.

A sokféle stílus keveredése mellett, egyértelműen jellemzi a dalokat a modern megszólalás. A két gitáros remekül kiegészíti egymást és izgalmas, váltakozó riffeket kreálnak, ezek hol félig tiszták, hol pedig félig torzak. Mindezt, nagyon lazán és vidáman adják elő, bár helyenként keményebb, piszkosabb gitárjáték is előkerül, ilyenkor komorabb hangnemet kap a zene. A dobtémák inkább egyszerű elemekből épülnek fel, pár dobütés és a szokásos cintányér hang, de ez ide elegendő is, azt hiszem. A punkos és középtempós lendület végig jellemzi őket, amiben keveredik a rock és a southern stílus, és meglehetősen jól variálják mindezt. Helyenként próbálják elnyújtani a gitárriffeket, itt döngölősebb, keményebb hangnemet figyelhetünk meg, de aztán jön egy váltás és már újra fel is pörgetik az egészet.

Én úgy érzem, sikeres lemez lesz hamarosan, és sztárokká válhatnak. Remek párosítás a Ferret Music és a The Hottness zenekar.

Tracklist:

1. Straight Brown
2. Blue Eyed
3. Dearly Departed
4. This City Is Ours
5. Still Standing
6. The Ghost
7. Classy
8. Trashy
9. King Of Thieves
10. She’s A Riot

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek