Lemezismertetők

THE KANDIDATE – Until We Are Outnumbered

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: myspace.com/thekandidate

Kiadás éve: 2010

Stílus: Death / Thrash metal

 

 

 

 

A dán The Kandidate zenekar nem teljesen új formáció, de tekinthetjük annak. Korábban a The Downward Candidate néven alakultak és “Distort & Confuse” címmel meg is jelent egy demójuk világszerte. Érdekesség még, hogy a felvételt az a Berno Paulsson rögzítette, akinek a neve ismerős lehet az Amon Amarth, The Haunted, Deranged felvételeknél is. A demó sok helyen ragyogó kritikát kapott 2006-ban. A következő évben a vokálnál Kim Orneborg helyére Kim Jarlhelt került. Sok neves koncertet adtak, köztük egy teltházas Roskilde Festival-hoz volt szerencséjük.
2008-ban elkezdték írni a debütáló album számait, viszont újabb tagcsere következett. Jarlhelt úgy döntött kiszáll, helyére Jacob Bredahl került és ő énekelte fel a lemez dalait. 2009 tavaszára befejezték az utolsó simításokat is az albumon, és ekkor váltanak nevet The Kandidate névre. Elkezdtek kiadót keresni és sikerült is az év végén a Napalm Records kiadóval szerződést kötni. Az “Until We Are Outnumbered” 2010. január 29-én jelenik meg Európában.

Általában Dánia garancia a jó minőségű zenékre és szerintem ezt kellőképpen bebizonyítsa a Kandidate zenekar is. Minél többször hallgatja az ember, annál jobban magával ragadja és nem engedi el. Emlékezetes dalokat írtak. Mind a 10 szám egyforma színvonalú és nincsen közte töltelék. A zene stílusára leginkább a death és thrash metal jellemző. Energiadús és végig pörgős, gyors tempó jellemzi. A kemény dobolás és a gyilkos ének, pluszként még hozzátesz a lemez értékéhez. Nagyrészt üvöltözés, elnyújtott ének, kicsikét hardcore-os hang, amit itt Bredahl-tól hallunk.
Mindig találhatunk valami élvezetes riffet, még ha nem is teljesen újnak hat ebben a hatalmas zenei kínálatban. A váltások is kellőképen izgalmasok. Talán, ha összekevernénk a Hatebreed, The Haunted és az Entombed zenéjét, valami ilyesmit kapnánk, de aki jobban szeretné megismerni, az január végén vegye meg a lemezt és “robbanjon” fel velük.

Tracklist:

1. Strength Through Diversity
2. Give up all Hope
3. Shut ’em Up
4. Distress and Decay
5. In Hell
6. We conform to the Unrighteous
7. Live a Lie
8. The Kill
9. Enemy
10. Yours Truly

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

The Kandidate – Death (Teaser)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek