Lemezismertetők

THE V – Now or Never

Kiadó: Frontiers Music

Weboldal: www.veronicafreeman.com

Kiadás éve: 2015

Stílus: Hard Rock

Brief Sum: The V is the moniker of Benedictum’s Veronica Freeman for this solo project of her. On “Now Or Never” Veronica is delving into a more melodic hard rock vibe, supported by some heavyweight players in the hard rock and heavy metal scene.

 

Dallamos rock / metal kiadványokból 2015-ben sincs hiány, és ha egyedül a Frontiers kiadón múlna, a 80-as évek zenei világa mindörökre fennmarad. Ehhez most Veronica Freeman is hozzáteszi a magáét. Hősnőnk a Kaliforniában alapított, de arizonai székhelyű Benedictum énekesnőjeként vált ismertté, ezúttal viszont egy album erejéig szakít a harcias heavy metallal (bár a lemez elkészítésében zenésztársai is segédkeztek), és egy lazább közegben próbálja ki magát.

Persze itt sem bízott senki semmit a véletlenre, hiszen a szerzők és közreműködők között olyan neveket találunk – a teljesség igénye nélkül –, mint Michael Sweet (Stryper), Garry Bordonaro (The Rods), Jeff Pilson (Dokken, Foreigner), Mike Lepond (Symphony X), Tony Martin (ex-Black Sabbath), Leather Leone (Chastain), Jerry Dixon (Warrant), Jimmy Durkin (Dark Angel), Mick Tucker (Tank), Derek Kerswill (Unearth, Kingdom Of Sorrow), vagy Michael Harris. Ennélfogva születhetett volna éppenséggel hagyományos melodikus metal anyag is, a skála azonban a heavy rocktól egészen az AOR-ig terjed.

A muzsika önmagában nem szolgál komoly újdonságokkal. A nyitó Again és a Love Should Be To Blame hallatán egyértelműen a Stryper ugrik be, a Now Or Never jó kis Led Zeppelin alapú hard rock, ahogy a 80-as évek végén játszották, a Ready To Run még egy évtizeddel régebbre utaztat vissza, a Line In The Sand és a Starshine ízig-vérig AOR, és így tovább. Az igazi érdekességet az jelenti, hogyan boldogul egy metal torok ilyen terepen. Nos, kifejezetten meggyőzően, bár a gyökereit nyilván nem tagadhatja le. A Leather Leone-val duettben énekelt Kiss My Lips refrénjét, benne a címben szereplő „felszólítással”, szinte katonásan feszes, pattogós stílusban nyomja… Az album legjobb darabjait amúgy sem a keményebb nóták között találjuk, a King For A Day is elsősorban Tony Martin vendégszereplése miatt figyelemre méltó.

Maga a Now Or Never meg egyszerűen kellemes hallgatnivaló. Nem több, de nem is kevesebb. Szabadember Veca szórakozni és szórakoztatni akart, s eme küldetését sikerrel teljesítette.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Again
2. Now Or Never
3. Roller Coaster
4. L.O.V.E.
5. Line In The Sand
6. Love Should Be To Blame
7. Kiss My Lips
8. Spellbound
9. Starshine
10. Below Zero
11. Ready To Run
12. King For A Day

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

„Now or Never”: Veronica Freeman szóló projektje, a The V júliusban debütálja albumát a Frontiers által

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek