Lemezismertetők

THOSE WHO BRING THE TORTURE – Lullabies for the Deranged

Kiadó: Metal Inquisition Records

Weboldal: myspace.com/twbtt

Kiadás éve: 2012

Stílus: Death / Grind

Brief Sum: Nothing special. Melodic death metal with a little grindcore taste.

 

 

Death Metal féleség néhol megjelenő GrindCore elemekkel. A maga minimalista módján ez egy jó lemez lenne, de azért ne rohanjunk előre ennyire.

Az első nóta egy közép tempós darab. A gitárok remekül szólnak, a cintányérok pedig természetesen egy kicsit hangosak. Ez gyakran előfordul ebben a stílusban. Az első szerzeményről nem túl sok minden mondható el. Nincsenek benne különösebb témák és a vokál is elég altató jellegű. Hörög, morog mindent csinált az énekes, de annyira túl van effektelve, hogy beesett és unalmas lesz.

A második track már valamivel életre valóbb. Kicsit Amon Amarthosra sikeredett, már ami a dallamos részeket illeti. Van benne egykét gyorsabb téma, melyet a szám közepén remekül kiváltanak egy hangzatos, de elég tipikusnak mondható szólóval. Nem vészes, szeressük az ilyesmit.

Elmondható ugyanaz mint a legtöbb dallamos Death témákkal operáló zenekarról, hogy az első két dallam nagyon fogós, jó, aztán ugyanolyannak tűnik az összes többi is. Itt nagyon erősen érezhető, hogy elkap a lendület húú ez egy jó téma, majd aztán, ezt mintha már hallottam volna.

A hatos számú nóta az ami kicsit kiüt egy pillanatra, a talán gitárral csinált elvont disszonáns effektjével és a szűk 3 perc hosszúságával, ami ennél a zenekarnál jó pontot jelent, mert így nem lesz unalmas a szám.

Ennél sokkal több nem mondható el róluk. Középszerű dallamos metál néhol egy kis gyorsabb tempóval. Egyáltalán nem hoznak újat a stílusban, tökéletesen ugyanazzal a skálákkal operálnak, mint bárki más ezen a színtéren. Ez egy középszerű albumnak jó lenne, de végtelenül unalmas. Az előző kiadványaikat nem ismerem, de ezzel nem is sarkalltak arra, hogy utána nézzek.

Tracklist:

1. The Nightflier
2. The City Where Death Dwells
3. The Hessian
4. The Man the Myth the Razor
5. A Lullabye for the Deranged
6. The Screams Come from the Basement
7. The Intruder
8. The Creature in the Woods
9. The Hermit
10. The Thing In the Lake
11. Love Machine (WASP cover)

Pontszám: 5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek