Lemezismertetők

THULCANDRA – A Dying Wish

A bajor illetőségű Thulcandra 6 év szünet után jelentkezett új anyaggal, a negyedik teljes hosszúságú „A Dying Wish” címmel ellátott nagylemezzel. Steffen Kummerer alapító/gitáros/énekes vezérletével a horda ezúttal is méltóképpen képviseli a hallhatatlan Dissection örökségét, 10 nóta keretébe foglalva. Steffenen kívül a következő zenészek szerepelnek az új korongon: Erebor dobos, M. Delastik gitáros és a tavaly balesetben elhunyt Christian Kratzer (R.I.P.) basszusgitáros. (Megemlíteném, hogy idén a basszeros posztra a csapathoz igazolt Carsten Schorn.)

A produkció jó hangzásáról az aranykezű svéd mester Dan Swanö gondoskodott, aki, mint tudjuk, eléggé szoros zenei kapcsolatban állt Jon Nödtveidt-tel anno, gondolok itt a két Dissection klasszikusra, „The Somberlain” és a „Storm of the Light’s Bane” örökbecsű alkotásokra. Érdekességként hozzáfűzném, hogy Dan stúdiójában lett rögzítve anno Jon De Infernali néven futó dark ambient matériája, az 1997-ben megjelent „Symphonia De Infernali”, s Swanö úr a „Sign of the Dark” című dalban vokálozott is, nem is akárhogyan.

Elnézést a kis kitérőért, lássuk akkor röviden, mit is tartalmaz az „A Dying Wish”. Nos, a germán muzsikusok megbízhatóan szállítják a jobbnál jobb riffeket, fagyos északi szélvésztempókat, akusztikus részeket, harmóniákat a már fentebb említett két Dissection alapmű szellemében. Sajnos a borító készítőjét nem említették meg a promoban, így csak annyit jegyeznék meg, hogy tökéletesen passzol a banda zenéjéhez.

Sajnos a promóciós anyaghoz nem volt hozzácsatolva a 2 élőfelvételes bónusz, („The Spirit of the Night” és a Dissection-átirat, a „Night’s Blood”, így ezekről nem tudok véleményt alkotni, de biztosan nem sikerülhettek rosszul…

Minden dicséretet megérdemelnek a müncheni zenészek, erős produktumot hoztak létre. Nem tisztem eldönteni, hogy jó-e avagy rossz a zenéjüket végigkísérő Dissection-hatás, aki a zenekar eddigi lemezeit kedvelte, most sem kell csalódnia az „A Dying Wish”-ben, érdemes beszereznie a gyűjteményébe a Napalm Records-on keresztül.

Kiadó: Napalm Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Melodic Black / Death Metal
Weboldal: https://www.facebook.com/ThulcandraMetal

Tracklist:

  1. Funeral Pyre
  2. Scarred Grandeur
  3. Orchard of Grievance
  4. In Vain
  5. Nocturnal Heresy
  6. The Slivering Silver
  7. In Bleak Misery
  8. A Shining Abyss
  9. Devouring Darkness
  10. A Dying Wish

Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

Thulcandra –„The Second Fall“ videópremier!

KMZ

THULCANDRA – Ascension Lost

Saint-Savin

Thulcandra – „Exalted Resistance” premier

KMZ

Thulcandra közelgő albumának részletei

KMZ

THULCANDRA – Under a Frozen Sun

Menegroth

Hot News – Napalm Records news: Saltatio Mortis – Skálmöld – Thulcandra

KMZ

Thulcandra Interjú

Saint-Savin

THULCANDRA – Fallen Angel’s Dominion

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek