Lemezismertetők

THULCANDRA – Under a Frozen Sun

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: myspace.com/thulcandrametal

Kiadás éve: 2011

Stílus: Melodic Black / Death

Brief Sum: The new Thulcandra disc is not bad, I will listen to it gladly anytime! For those of you who like Northern metal music, it’s worth a try.

 

Nincs egyszerű dolgom a tavaly szinte a semmiből előkerülő Thulcandra nevezetű csapattal. Ugyanis az történt, hogy az első lemezükkel, teljesen levettek a lábamról. No, nem azért mert valami hihetetlen egyedi dologgal álltak elő….! Sőt a „Fallen Angel’s Dominion”-ra sokan rásütötték a totális másolás bélyegét, de azért nem lehet ennyivel elintézni a bandát. Tény, hogy a Thulcandra-nak sikerült az, ami még szinte senkinek sem. Olyan szinten sajátították el a néhai Dissection hangzását, hogy aki szereti az északi melodikus black\death zenéket az nem fog szó nélkül elmenni mellettük. Így voltam ezzel én is mivel a Dissection – Storm Of The Light’s Bane lemeze számomra egy alapvetés. Így a zenekar az első lemezükkel együtt hamar belopta magát a köztudatban és a zenelejátszómba is egyaránt. Egyébként még azt érdemes tudni a zenekarról, hogy a német progresszív death metalban utazó Obscura és a Thulcandra vezére egyaránt Steffen Kummerer. A felesleges szóbeszéd helyett viszont álljanak itt a tények.

Egy évet kellett csak várni és máris itt a folytatás az „Under a Frozen Sun” képében, melyen a zenekar folytatja az eddig megkezdett utat. Lehet mondani, hogy egy szemernyit sem tértek le a kijelölt ösvényről. A lemezen hallható dalokban most is rengeteg északi hatású riff és dallam fedezhető fel, a tempók pedig széles skálán mozogva néha fagyos északi szél erejével süvítenek ki a hangfalakból. Steffen éneke továbbra is teljes mértékben passzol a zenei koncepcióhoz szinte úgy érzi az ember, mintha a havas hegyekről üvöltené mondanivalóját. Az egészbe a legszebb viszont az, hogy ezen a korongon is megvan az a fajta hangulat, amit annak idején csak is a Dissection említett lemeze tudott, még ha a Thulcandra messze nem is olyan zseniális. Ellenben a szépséghibáról is kell említést tennem, mely most a dalok nem mindig kiugró jellegéből fakad. Akadnak persze jó témák és a színvonal is egységes, de még sem érzem olyan erősnek mint az elsőt. Persze még az is lehet, hogy csak azért mondom ezt, mert a tény az tény kétszer lőtték le ugyanazt a poént és ez hosszútávon nem biztos, hogy működni fog. Most viszont még tolerálom, mert ha berakom a korongot és elkezdem hallgatni még mindig egy kép tárul elém és eltud repíteni észak földjére és ez értékelendő.

Nem rossz tehát az új Thulcandra korong bármikor szívesen fogom hallgatni, és tegyen vele más is így aki szereti az északi zenéket, de a vízválasztó egyértelműen a harmadik korong lesz! Kíváncsian várom.

Tracklist:

1. In Blood And Fire
2. Black Flags Of Hate
3. Ritual Of Sight
4. Under A Frozen Sun
5. Aeon Of Darkness
6. Echoing Voices (A Cold Breeze Of Death)
7. Gates Of Eden
8. Life Demise (Unanimated Cover)

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

THULCANDRA – A Dying Wish

Georgius

Thulcandra –„The Second Fall“ videópremier!

KMZ

THULCANDRA – Ascension Lost

Saint-Savin

Thulcandra – „Exalted Resistance” premier

KMZ

Thulcandra közelgő albumának részletei

KMZ

Hot News – Napalm Records news: Saltatio Mortis – Skálmöld – Thulcandra

KMZ

Thulcandra Interjú

Saint-Savin

THULCANDRA – Fallen Angel’s Dominion

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek