Lemezismertetők

TIME HAS COME – White Fuzz

Kiadó: Regain Records

Weboldal: www.timehascome.de

Kiadás éve: 2008

Stílus: Death / Grind

 

 

 

 

A Time Has Come zenekar lemezén technikásan és élvezetesen ötvöződik a grindcore a black metal néhány elemével, némi beteg progresszív felhanggal, nagyon király hangzással.

Mint említettem, fifikás egy kicsit minden szám szerkezete, ilyen a nyitónóta, a Keep Your Tongue From Evil is. Black és grindcore elemek váltakoznak, őrölnek csontokat, majd jön a tömény semmi szag, a nihil borzalmai egy szinte funeral doom hangulatú lezárással. A Clown Can Get Away With Murder beteg, morbid éneke/károgása/hörgése eléggé súlyos hangulatot hoz, a témák kegyetlenül végigsöpörnek a felszínen. Korrektül van összerakva a When the Promise of Forever Becomes A Farewell On Lease, a technikás, pörgős témák viszik itt is a prímet, zúzda az egész szám szinte végig.

A következő szám, a Something Draws Near From Nothing, nem nagyon hagyja lélegzethez jutni a hallgatót, beteg riffek hada tör elő a semmiből, hordái mindent lecsupaszítanak. Az Elevator To Prypiat finom, a lemeztől abszolút elütő hangulatú akkordbontással indít, jazz elemeket felvonultató témákkal. Elvontsága olyan, mintha Frank Zappa lemezt hallgatna az ember. A The Abandoned City (part I) visszatér a letorzított gitárok világába, azonban még egy nem annyira kegyetlen tempót hoz, hanem a fő hangulati elem az eléggé doom-os felhangú depresszív rész. Az …And No Matter Fast You Try To Run-You Are Always Moving In Slow Motion egy grindecore szám a javából, bár kissé gyengébb témák is találhatóak ebben a számban (ez azonban annyira nem von le a súlyából). A The Abandoned City (part II) egy technikás black/grindecore ötvözet szintén, hasonlóan az első számhoz. Mindenképp érdekes szinezetet ad neki a változatos, mégsem zavaró témák sora.

Az Ignorance Is Bliss súlyos őrlés, zúzás, darálás, menekülés a halott világon keresztül, de nincs hova, a pusztulás mindenhol utolér. A záró The White Fuzz enyhe psychedelikus pihenésből fordul át a katarzis rettentő karjaiba, egy őrületes éjszaka körvonalai nyelnek el minket. A lemez korrektül van összerakva, feszülve a sokszínűségtől, zeneileg elég vegyes, hallgatható. Érdemes beszerezni.

Tracklist:

1. Keep Your Tongue From Evil
2. A Clown Can Get Away With Murder
3. When the Promise of Forever Becomes A Farewell On Lease
4. Something Draws Near From Nothing
5. Elevator To Prypiat
6. The Abandoned City (part I)
7. …And No Matter How Fast You Try To Run-You Are Always In Slow Motion
8. The Abandoned City (part II)
9. Ignorance Is Bliss
10. The White Fuzz

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek