Lemezismertetők

TIMO TOLKKI’S AVALON – Angels of the Apocalypse

Kiadó: Frontiers Records

Weboldal: http://avalonopera.com/

Kiadás éve: 2014

Stílus: Symphonic Power Metal

Brief Sum: A few good songs, but all in all a pretty weak effort again.

 

 

Timo Tolki végre magára talált. Ezt jelzi az Avalon projekt is, ami már a második anyagot préseli ki magából. Már az ezelőtti alkotás ismertetőjében felvázoltam ennek előéletét így ebbe most nem megyek bele. Nem mintha az első felvonás nagy durranás lett volna, de gondoltam hátha a második próbálkozás jobban sikerül. Szurkoltam Timo-nak és igazam is lett mert az „Angels of the Apocalypse” valamivel jobb lett elődjénél. Jó persze sajnos ez sem lépi át a középszerűt, de zeneileg összeszedettebb és kocsiba utazáshoz egy könnyed hallgatni valónak kiválóan alkalmas. Persze nem mindegyik dal.

Elég szép vendégsereget sikerült felvonultatnia most is és hát az énekesekre itt sem lehet panasz. Bár már a korong elején megijedtem mert Fabio Lione (Rhapsody of Fire) 0:46 másodperces bevezetőjét nem tudtam mire vélni. Azonban ezen túl lépve kap egy értékelhető nótát „Jerusalem Is Falling” címmel. A másik rábízott nóta „Stargate Atlantis” viszont már kevésbé tetszetős. Kellemes azonban Floor Jansen (Nightwish) féle „Design the Century”, mint ahogy Simone Simons (Epica) „You’ll Bleed Forever „-je is. Amúgy nem nagy dalok ezek, de az ének elviszi a hátán. Lírák tekintetében most is eléggé erőltetetnek tűnik a „The Paradise Lost” mint ahogy a „High Above Me” is, de legalább a szólók szépek benne, mint ahogy az egész lemezzel ebből a szempontból nincs probléma. Szinte kötelező jelleggel érkezik itt is egy monumentális dal a több mint 9 perces címadó, de most sem sikerült értékelhető tartalommal megtölteni.

Nem tudom mit mondjak, megint vegyes a kép. Van egy-két jó dal, de összességében most is halvány a produkció. Így marad az a pontszám amit az elsőre adtam. Viszont félek hogy a harmadik részhez már nem lesz türelmem.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Song for Eden
2. Jerusalem Is Falling
3. Design the Century
4. Rise of the 4th Reich
5. Stargate Atlantis
6. The Paradise Lost
7. You’ll Bleed Forever
8. Neon Sirens
9. High Above of Me
10. Angels of the Apocalypse
11. Garden of Eden


Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

TIMO TOLKKI’S AVALON – The Land Of New Hope

Menegroth

Hot News: Timo Tolkki’s Avalon – Design The Century

KMZ

Hot News: Stratovarius founding member to play drums on Timo Tolkki’s Avalon second album

KMZ

Hot News: Timo Tolkki’s Avalon – A world without us

KMZ

Hot News: Timo Tolkki’s Avalon – Enshrined In My Memory

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek