Lemezismertetők

TIRAN – Demonia

Kiadó: Dead Center Prod. / WoD

Weboldal:

Kiadás éve: 2008

Stílus: Old-school Thrash / Death

 

(scroll down for English Version)

 

 

A 2005-ben alakult orosz zenekarról még túl sok mindent nem hallottam, de amikor kézbe vettem a lemezt, már rögtön gondoltam, hogy valami zordabb anyagról lesz szó.
Kezdetben Heavy, Tiran és Shpinia alkotta a zenekart. Mint minden zenekarnál náluk is tagcserék voltak: kiszállt Heavy és Shpinya. Tiran lett az énekes és a basszusgitáros, Kozlou dobol és Dr. Moshna gitározik. 2006-ban jelent meg egy 2 számos demójuk, aztán 2007-ben a debüt MCD-jük, amely 6 számot tartalmazott. Kis idő elteltével 2008-ban felvették a „Demonia” albumot, ami a jelen kritika tárgya. Stílus thrash metal, egyszerű riffek és old-school hangzás.
A borító fekete fehér, több oldalas belső tartalommal, amiben fotókat láthatunk a zenekarról. Nekem elnyerte a tetszésemet az egyszerűsége és a zenéhez passzoló grafika miatt.

A zene, mint írtam, egyszerű riffekből építkezik. Karcos gitárhangzás, szinte recseg az egész, mintha korai Kreator-t hallanék. Elsőre nem tetszett annyira, de többszöri hallgatás után rájöttem, hogy élvezetes és kimagasló teljesítményről beszélhetünk. Jó 2008-ban olyan stílusú zenét hallgatni, amit kb. a ’80-as években szerettünk meg.
Néhol a thrash metalos részek a death metalba is hajlanak, ami annyira nem is baj, de sokkal közelebb áll a thrashez. Szóval a zene számomra megfelel, viszont az ének nem nyerte el a tetszésemet maximálisan. Nem is a dallamosságról van szó, mert minek is ide dallamos ének, de én túl egyhangúnak érzem Tiran hangját, ami néha elnyújtott kiabálás vagy rikácsolás.
Bónuszként az orosz ős-thash metal bandától a Korrozia Metalla-tól dolgozták fel a Russian vodka c. számot. Ez is egyfajta csemege lehet.

Kicsit felemás érzésem van, mert tetszik amit nyomatnak, de a vokál néha idegesítő. Azt hiszem megvárom a második csapásukat és eldöntöm, hogy mennyire is jó a csapat.

—————————–

ENGLISH VERSION:

I haven’t heard much about this Russian band, which was formed in 2005, by holding the album; however, I was thinking it should be some grim stuff.

In the beginning Heavy, Tiran and Shpinia were in the band. There were member changes at them as well as there it is at other bands: Heavy and Shpinya quitted. Tiran became the singer and bass guitarist, Kozlou plays on the drums and Dr. Moshna plays on the guitar. Their demo which contains two tracks debuted in 2006, then their debut, 6 tracks MCD in 2007. After these, in 2008 they recorded the album „Demonia”, which is the subject of this critic. Genre is trash metal, simple riffs, old school sound.

The artwork is in black and white, with many-paged inside content, which consists of photos of the band. I liked the simplicity and the graphics in it which matches the music.

The music, as I’ve already said, built from simple riffs. Scratchy guitar sound, it just creaks, just as if I’d listened to the former Kreator. So, the music is just appropriate to me, conversely the vocal doesn’t appeal to me that much. It’s not about the melodies, for this music doesn’t need melodic vocals, but I feel Tiran’s voice just way too monotonic, which is sometimes a lengthened shouting or screaming.

As a bonus, they did a cover from Korrozia Metalla, the track, Russian Vodka. This could be some sort of delicacy as well.

I have unmatched feelings, for I like their stuff, but the vocal gets just irritating sometimes. I think I’ll wait for their second strike, and then I will decide how good this band is.

Tracklist:

1. 39-666
2. Provokator
3. S.O.D.O.M.
4. Demonia
5. Kult trupa
6. Panika
7. Molot Vedim
8. Tvari
9. Panzer, Vorwarts!
10. Russian Vodka (Korrozia Metalla cover)

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek