Lemezismertetők

TIWANAKU – Earth Base One

Az Amerikai Egyesült Államokból származó death metalban utazó Tiwanaku Ed Mowery gitáros/énekes vezetésével alakult meg még 2003-ban. Ed neve ismerősen csenghet a Nocturnus-fanatikusok körében, s jómagam is kíváncsian vártam, milyen debütáló koronggal lep meg Mowery mester. Bár a csapat 2003-tól létezik, mint megtudtam, szegény Ed rengeteg egészségügyi gonddal küszködött az évek során, s emiatt csupán idén november 4-én látott napvilágot az „Earth Base One” az itáliai Unorthodox Emanations kiadó gondozásában.

Ed a következő társakkal komponálta meg ezt a lenyűgöző sci-fi death metal albumot: Ian Spencer – basszusgitár, Gabriel Lewandowski – dobok, Sean Valentine – gitár, Ryan ONeill —billentyűk, további közreműködőkként fel van tüntetve Alex Webster (Cannibal Corpse) és a 2020-ban sajnálatosan elhunyt Michael Estes gitáros (ex Acheron).

Nos, az impozáns névsor tagjai pokolian jó kis amerikai old school death metalt hoztak össze, csodálatos gitárharmóniákkal, misztikus billentyűfutamokkal ízesítve majd’ 45 percben s 10 pazar nótában.

A rendkívül gondosan megírt dalok jobbára középtempósak, de vannak irgalmatlan tempójú gyorsulások is jócskán, Ed kegyetlen hangja még misztikusabbá teszi ezt az igényes, egyben súlyos, halálos muzsikát. Hab a tortán Juanjo Castellano csodálatos alkotása, mely minden igényt kielégítve foglalja össze a Tiwanaku remekbeszabott bemutatkozását.

Eddel sikerült pár nappal ezelőtt néhány üzenetet váltanom, s megtudtam, hogy készülnek Európába is jövőre, remélhetőleg Magyarországra is ellátogatnak, s akkor élőben is megcsodálhatják a fanatikusok ezt a nem akármilyen összetevőkből álló death metalt.

Egy iszonyatosan nagy 10-sel jutalmazom az „Earth Base One”-t, Ed Mowerynek pedig jó egészséget kívánok.

Kiadó: Unorthodox Emanations
Kiadás éve: 2022
Stílus: Death Metal
Web: facebook.com/tiwanakumetal

Tracklist:

  1. Visitor from Titan
  2. Ghost War
  3. Swarm
  4. Nightmare Hall
  5. Closed Minds
  6. Giants Below Us
  7. Vision Abducted
  8. Today in Battle
  9. Falling Stars
  10. Interdimensional

Pontszám: 10

1 komment

KMZ
KMZ 2022. december 04. 16:38 at 16:38

Manapság ritkán hallani a Death Metal műfajban kiemelkedő és izgalmas albumot. Érdemes meghallgatni!

Esélyes az év lemeze címére is!!!

Válasz

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek