Lemezismertetők

TORTURE KILLER – Sewers

Kiadó: Dynamic Art Records

Weboldal: www.torturekiller.com

Kiadás éve: 2009

Stílus: Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

Chris Barnes (Six Fett Under; ex-Cannibal Corpse) neve kapcsán sokaknak ismerősen csenghet a finn Torture Killer neve, ugyanis ezelőtti korongjukat “Swarm!” teljes mértékben ő hörögte fel jellegzetes hangjával. Akkoriban figyeltem fel én is a zenekarra, de sajnos részletesebben nem sikerült megismerkednem a zenéjükkel. A most megjelent harmadik “Sewers” korongjukat viszont semmiképp sem szerettem volna kihagyni. Bár azóta, változás történt a zenekar háza táján, mert (minő meglepetésre) ezen a korongon már nem a híres morgó mester vállalta magára az énekes szerepét, hanem egy nem kevésbé tehetséges Juri Sallinen nevezetű fickó. Persze a feladat nem volt könnyű, de az alig félórás korongot végighallgatva tökéletesen oldotta meg a feladatot. Mielőtt azonban ennyire előre szaladnék, le kell szögeznek, hogy a Torture Killer muzsikája nem áll messze a Six Feet Under-től sőt egyenesen rokonságban van vele, mind ahogy az Obituary neve is megemlíthető.

A lemez nyolc dala hamisíthatatlan groove death metalt rejt némi old school beütéssel megspékelve. A “Sewers” erősége mindenképpen a jól megirt dalokban rejlik. Mit tudjuk nem egy túlbonyolított zene ez és a határok is eléggé szűkre szabottak, de a finn hordának sikerült fogós riffekkel teletömni a lemez egyes dalait. Rögtön ilyen a kezdő “Crypts” amire az ember rögtön felkapja a fejét főleg a masszív gitárjáték és a döngölős kiállások miatt. A két gitáros Jari Laine és Tuomas Karppinen hallhatóan maximálisan elsajátították a stílus mibenlétét.

A nótákra visszatérve a nyitó dallal közvetlen rokonságban álló “The Art Of Impalement” is a kiváló kategóriába sorolható, sőt a negyedik “By Their Corpse” még jobban sikerül, zakatolós témáival, és persze az elmaradhatatlan basszusgitár is röfög rendesen. A korongra természetesen nem jellemző a féktelen sebességmánia középtartományban, vagy annál egy kicsit gyorsabban döngetik végig a korongot. A két szélsőség a “Coffins” című dal mázsás riffjeiben és a végig pörgős “Rats Can Sense The Murder” nótában nyilvánul meg leginkább. Igaz az “I Bathe In Their Blood” is gyorsabb nóta (főleg az említett Obituary dolgaira hajaz), de a dal végére egy kis harmóniát is iktattak, ami kiválóan feltérképezi a zenekarban rejlő nem kevés potenciált is. Ha még hozzáteszem, hogy a lemezt záró utolsó két dal is jól sikerül, főleg a lassan beinduló ám annál hatásosabb címadó üt nagyot.

Nem a legeredetibb zenét játssza a “Torture Killer”, de mint külcsínben és a dalok színvonalát nézve sikerült egy közel hibátlan lemezt alkotniuk. A stílus hívei és a death metal bármely ágára gerjedő személy bátran beruházhat a finnek korongjára. Zárásképp csak annyit, hogy számomra ez a lemez százszor jobb, mint amit manapság a Six Fett Under csinál.

———————————

ENGLISH VERSION:

The name of the finnish band, Torture Killer could sound familiar because of the buzz around their last album, which featured Chris Barnes on vocals. I heard first about that band around that time too, unfortunately I didn’t dig into their music too much. The band released a new LP,called Sewers, which I definitely didn’t want to miss. Although this record features Juri Sallinen on vocals instead of Chris Barnes, Juri made an excellent job, so the change went quite smooth. Before I go on, I wantto state that Torture Killer’s music isn’t far away from Six Feet Under’s, but you can mention Obituary as abig influence too.

The eight song of this album is true groove death metal,with some old school death metalfeeling in it. Sewer’s biggest strengths are the well written tracks. We all know that this music isn”t the most complicated and the barriers of this genre are quite tight, this finnish band could fill the songs with catchy riffs. The first track (Crypts) catchs your attention in a heartbeat thanks to massive guitar sound, the two guitarists (“Jari Laine” and “Tuomas Karppinen”) really know how to play death metal.

The Art Of Impalementis a perfect song, but the fourth track (By their corpse) is even better with it’s stacatto riffs and the heavy bass sound. Naturally this album isn’t the fastest ever, most of the songs are mid-paced or slightly faster. The slowest song is Coffins and the fastest is Rats Can Sense The Murder. I Bathe In Their Blood is one of the faster songs with the aforementioned Obituary influences, but you can find some accordionin the end of the song,so it show some potencial in the band. Thelast two songs are well written too, especially Sewers hits big.

The music of Torture Killer isn”t unique, but they produced an almost perfect album considering the artwork and the overall quality of songs. Death metal fans should check this album. At last, in my opinion this album is 100 times better than what Six Feet Under do nowadays.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Crypts
2. I Bathe In Their Blood
3. The Art Of Impalement
4. By Their Corpse
5. Coffins
6. Rats Can Sense The Murder
7. Scourging At The Pillar
8. Sewers

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

TORTURE KILLER – Phobia

Saint-Savin

Torture Killer Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek