Lemezismertetők

TRIDENT – World Destruction

Kiadó: Regain Records

Weboldal: www.trident666.com

Kiadás éve: 2010

Stílus: Black / Death

 

 

 

Három éve alakult ez a svéd zenekar. Zenei világukat nagyon könnyű behatárolni, ha elárulom azon fontos információkat, hogy az énekes Tobias Sidegård, a ritmusgitáros pedig Johan Norman. Igen, igen az egykori Incursion, jelenlegi Necrophobic vokalista (korábban basszusgitáros) és az egykori Dissection, Satanized, Soul Reaper gitáros új zenekara a Trident.

Dallamos riffekkel operáló, black hatásoktól sem mentes death/black metalt kínál a World Destruction.
Értelemszerűen az anyazenekarok hatása megkerülhetetlen, ugyanakkor a korai Immortal is feltűnik a horizonton, például a The Trident intrója után berobbanó Jaws Of Satan (Spawns Of Hell)-ben (kevés régi Slayerrel vegyítve) a Nemesis-ben vagy a címadó tételben, melyben azért lassabb témák is felbukkannak. Nem a gyors darálás domináns, hiszen az akusztikus részekkel indító Black Velvet Wings, a Luciferian Call a csapat komplex, összetett, lassabb oldalát domborítja ki. Akusztikus, lassú részekkel indít a black metallá terebélyesedő Blackened Souls is, míg a Stockholm Bloodbath és a Slaves To Anguish lassan menetelő, gyors részektől mentes szerzemények. Az utolsóként elhangzó Mephisto outróként definiálható darab, mintegy keretbe foglalja a majdnem 50 perces anyagot. Nem spórol a csapat a jó ízű harmóniákkal, dallamokkal sem, a lemez erősségét jelentik ezek, a kiváló zenészi teljesítmények mellett. Sidegård és Norman mellett Ewo Solvelius gitáros illetve az Alex Friberg (szintén Necrophobic) Jonas Blom (ex-Grief Of Emerald) dobos ritmusszekció alkotja a Trident legénységét. Az okkult, sátánista szövegvilág is a nóták sajátja, ami egy Dissection illetve egy Necrophobic tükrében nem is meglepő.

Egyértelmű, hogy se nem egy Storm Of The Light”s Bane, se nem egy The Nocturnal Silence -gondolom nem is ez volt a céljuk-, de a maga nemében, műfajában egy korrekt alkotás. Ennél rosszabbat sose halljak.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. The Trident
2. Jaws of Satan (Spawns of Hell)
3. Nemesis
4. Black Velvet Wings
5. Stockholm Bloodbath
6. Luciferian Call
7. Blackened Souls
8. Slaves to Anguish
9. World Destruction
10. Mephisto

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Mélyre vágnak… Sodrás: Dalpremier a Trident zenekartól – Két hét múlva érkezik az új nagylemez

KMZ

TRIDENT – North

Georgius

Trident Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek