Lemezismertetők

TRILLION RED – Metaphere

Kiadó: badGod Music

Weboldal: facebook.com/Trillionred

Kiadás éve: 2012

Stílus: Dark / Progressive / Avant-Garde Metal

Brief Sum: I recommend this album only to fans of doom metal. The vocals in the singing parts are bad. You will get doom riffs with acoustic chill parts, and a little electronic too.

 

Már az is komoly szívfájdalom számomra, hogy a promo anyagokat nem CD-n hanem MP3-ban küldik. Ez még rendben is lenne hiszen olcsóbb. Az viszont már erősen rosszul esik, ha 192kbps-ben küldenek el valamit. Ez sajnos a zenekarról is sok mindent elmond. Ennek köszönhetően cseng és bong a korong, nehéz levenni, hogy is szólt ez a stúdióban.

Mindenesetre avantgarde féle egy emberes projekt a Trillion Red. A vokál nekem egyáltalán nem jött be a korongon amikor éppen nem valami mormolást/suttogást hallunk. Ez az üvöltős félig éneklős erőltetett dolog nem feküdt.

Abszolút közép tempós rockos jellegű témákat kapunk lassítva, amik akusztikus részekkel váltakoznak. Itt már azért az erős doom-os beütést is érezhetjük ennek köszönhetően. A szólókhoz használt hangzást viszont komáltam, sok reverb és gerjedések jellemzik őket. Általában öt-hat perces számok vannak a lemezen, ami nem lenne rossz, de a rövidebb dalokat jobbnak érzem. Néhol elektronikus alapok is feltűnnek erős horror hatást keltve.

A Cuts Come in 3’s névre hallgató dalban kapunk egy kis menetelést és talán ebben van legjobban elkapva a belassulós rész is. Itt is eléggé zavaró a cintányérok sercegése. A gitárok egy-egy helyen jól szólalnak meg, máshol meg úgy érzem mintha nulla erő lenne a riffben, elég hektikus az egész. A basszus gitár tökéletesen elnyomja néha a fémhúrosokat.

Sokkal többet nem tudnék elmondani a lemezről, aki szereti a doom avantgarde vonalat az hallgassa meg. Az avantgarde meghatározás miatt vártam egy kis Arcturus érzést, ami elmaradt nem is kicsit.

A szándék érezhető és vannak ötletek, de még sokat kell dolgozni az ügyön.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Blood Bravado
2. Trichroic Prelude: Mira Lore
3. Trichroic: Part I. In Ever Loving Shadows
4. Trichroic: Part II. In Darkness, We Cannot Be
5. Trichroic: Part III. Ephemeral Light
6. Cuts Come In 3’s
7. Bug – Id
8. Parables and Levitation
9. Sin Forecasting
10. For Pain
11. Dawn State


Pontszám: 5.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Trillion Red’s Metaphere Out Now On badGod Music

KMZ

Hot News: PureGrainAudio.com Streaming Trillion Red’s Metaphere In Full

KMZ

Hot News: badGod Music To Release Trillion Red’s Metaphere October 23

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek