Lemezismertetők

TSJUDER – Legion Helvete

Kiadó: Season of Mist

Weboldal: www.tsjuder.com

Kiadás éve: 2011

Stílus: Black metal

Brief Sum: Instinctive music without finery which will surely find its fan base, although it wont recruit new members. They meet the expectations and don’t ashame the name Tsjuder.

 

Aki egy kicsit is benne van a black metal undergroundba minden kétséget kizáróan hallott már a norvég Tsjuder-ről. A kilencvenes évek közepén életre keltett banda, mindig is a hagyományosabb értelembe vett fekete fémet játszotta, így egy elég szép státuszt alakítottak ki maguknak. Erre mindenféleképpen rá is szolgáltak, mert ha sok újdonságot nem is tartalmazott a zenéjük, de megbízhatóan tálalták elénk  északi riffekkel és nem kis „thrash” metal hatással teletűzdelt lemezeiket. Így magam is meglepődtem mikor 2006-ban kiadott DVD-jükkel (mely megtekintésre ajánlott) egybekötve átadták a zenekart a túlvilágnak. Sokáig azonban nem tartott ez az állapot, ugyanis az idei évben visszatértek, méghozzá teljesen változatlan felállással. Soha nem értettem az ilyen történéseket, no de a lényeg, hogy újra itt vannak és ott folytatják, ahol annak idején abbahagyták.

Az új korongon („Legion Helvete”) sem akarják megváltani a világot, ugyanazt a minőségi zenét vezetik elő mint eddig. A visszatérő nyolc dalban igazán kiugrót most sem találni, de mégis mindegyiket jó hallgatni. Az évek során nem feledkeztek el a gyors tempókról sem, mint ahogy a kimértebb feszesebb thrash-es játék is nagy mértékben jelen van. Így a dalok nem fulladnak unalomba, még annak ellenére sem, hogy a tipikus norvég riffeket már nem egyszer hallottuk tőlük (is). A hangzás kellően koszos ám tiszta, tehát ebben sincs jelentősebb változás. Ösztönös zene ez mindenfajta cicoma nélkül, mely vélhetően most is meg fogja találni a táborát, még ha új híveket nem is avat.

Tartják a színvonalat és nem hoznak szégyent a Tsjuder névre, mely azért dicséretet érdemel. Ha nem is kiugró korong a „Legion Helvete”, de az átlagnál jobb. Örülök, hogy visszatértek!

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. The Daemon Throne
2. Fra en Råtten Kiste
3. Dauðir
4. Voldsherskeren
5. Slakt
6. Black Shadows of Hell
7. Blod og Aske
8. Vårt Helvete

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

TSJUDER – Helvegr

Herczeg Frigyes

Tsjuder interjú

KMZ

Tsjuder – „Djevelens Mesterverk” dalpremier

KMZ

A Tsjuder bemutatja első új számát és közelgő albumának részleteit

KMZ

Hot News: Season of Mist news – In Solitude, Tsjuder, Nothnegal

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Tsjuder – Sólstafir – Esoteric – Arckanum – Misery Index – Septicflesh

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Tsjuder – Arckanum – Old Silver Key – Esoteric – Morbid Angel

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek