Lemezismertetők

TURBOCHARGED – Alpha Beast, Omega God

Legutóbb két éve írtam Turbocharged kiadványról, nevezetesen a ”7300 Days in Sodom” videóról, a Forshagából származó death punk trió 5-dik nagylemezéről az ”Above Lords, Below Earth” című LP-ről pedig idestova 3 évvel ezelőtt, 2019 nyarán. Nos, Ronniék idén visszatértek, s egy ütős, 12 istentelen darabból álló old school nótacsokorral örvendeztették meg a die-hard rajongótáborukat 41 percben.

A 6-os sorszámot viselő album ”Alpha Beast, Omega God” címmel látott napvilágot a dán Emanzipation Productions gondozásában október 14-én. A Turbocharged azon kevés hordák egyike, ahol a felállás a 2000-es megalakulása óta nem változott, csak a rend kedvéért sorolom fel a tagokat: Ronnie Ripper (ének/basszusgitár), Freddie Fister (dobok, háttérvokál) és végül, de nem utolsósorban Old Nick (gitár).

A svéd hármas ezúttal sem bízott semmit a véletlenre, rendesen odatették magukat a lemezen a már tőlük megszokott, védjegyükké váló death punk hozzáállásukkal, rendesen szétfűrészelik az ember agyát a 12 új szerzeményükkel. Sajnos az nem szerepel a promópackban, hol vették fel az anyagot, mindenesetre kegyetlen hangzást sikerült létrehozniuk, a gitárt emelném ki elsősorban, iszonyatos pusztítást végez a hallójáratokban, mindezt természetesen jó értelemben értem. Ronnie sátáni hangja továbbra is kiváló formának örvend, a basszusgitárja is pengén szól, ahogyan Freddie irgalmatlan kalapálása és pokoli háttér-vokálozása is csak tovább fokozza az „Alpha Beast, Omega God” túlvilági hangulatát.

A szövegek sajnálatos módon nem álltak a rendelkezésemre, de a számcímekből ítélve Ronnie Ripper blaszfémikus gondolatvilága egy mákszemnyit sem változott, tökéletes keretbe foglalja az új Turbocharged-mesterművet.

Akik régóta a csapat rajongói, egy pillanatig sem fognak unatkozni, s mindazok, akik szeretik a svéd old school death metal hangzást, némi thrash és punk őrléssel megbolondítva, érdemes megismerkedniük a Forshagából származó alakulat munkásságával, az ”Alpha Beast, Omega God”-ot pedig egy megveszekedett nagy 10-sel jutalmazom zárásként.

Kedvenc dalok: Chaos Chronicles, Land of Pest, Priests in Darkness.

Kiadó: Emanzipation Productions
Kiadás éve: 2022
Stílus: Death Metal
Web: facebook.com/turbochargedswe

Tracklist:

 1. Piss Stigmata
 2. Irreligious
 3. Slave Rhetoric
 4. Phantom Cataclysm
 5. Alpha Beast, Omega God
 6. Chaos Chronicles
 7. Sanguinary
 8. Hunger Of The Wendigo
 9. Land Of Pest
 10. Hyper Blasphemous Shitstorm
 11. Profane Vortex
 12. Priests In Darkness

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Turbocharged interjú

Georgius

TURBOCHARGED – 7300 Days in Sodom (20:th Anniversary)

Georgius

TURBOCHARGED – Above Lords, Below Earth

Georgius

TURBOCHARGED – Apocalyptic

Georgius

Hot News: Turbocharged announces „Horns Over Europe” Tour!

KMZ

Hot News: Turbocharged’s Christ Zero Out Now

KMZ

Hot News: Chaos Records to Release Turbocharged’s „Christ Zero” September 2nd

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek